Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, november 12, 2005

Nördfredag

I fredags var vi en diger samling matnördar som trängdes i vårt pyttekök på Hornstull. En stjärnmatbloggare, en vinälskande biolog, en före detta vin- mumera inredningsmurvel, en überätare, en ägarinna av en asiatisk butik samt en stackars matananlfabet som tappert attackerade en ytterst motsträvig pumpa. Vi belönade honom genom att uppgradera honom till matdyslektiker.
Igår gjorde Johan research och upptäckte att det finns ett supersmart sätt att utvinna pumpkött som dessutom gav en vida överlägsen pumpapuré. Han bloggar om det idag. Han ska bara hyvla lita på kökshyllan som vi längtat så länge efter.
Vad vi åt? Tja, inget matsnobbar som gillar dyrgripar skulle bli imponerade av.
Vi inledde med sockersaltad lax med något som vi inte lyckades klargöra vad det var men som säljs på Omi Foods under namnet vita bambuskott. Förslag på vad det är motttages ödmjukt.
Sedan bjöds en ny variant av Egils pumpasoppa. Sedan kycklinghjärtan stekta i märgfett med chili, gröna russin, selleri och thaibasilika. Till detta grövsta tänkbara bulgur med puylinser, dill, persilja, mynta och citron.
Till sist Johans eminenta chokladglass. Vinerna får du läsa om hos Vinlusen.

1 kommentarer:

Blogger Jessica sa...

Det finns en del bambusorter som inte är gröna. Själva stjälken eller vad rätt term nu är, kan vara svart, grön, gul, blå etc., och fröskidorna kan också variera i färg. Mest vanligt är dock att bambu är grön. Jag har sett fröskidor i andra färger, men aldrig ätit bambuskott i annan färg än vitt. om det står på burken det botaniska namnet på den inlagda bambusorten så kan man ta reda på mer.

23:14  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida