Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, augusti 16, 2005

Premiär: Smakspektakel!

Nå, eftersom jag har uselt tålamod berättar jag redan nu att du mycket snart får ett strålande tillfälle att lära dig mycket mer än du visste att du ville kunna om umami. Tillsammans med de goda människorna på kvarterskrogen Judit & Bertil presenterar Matlabbet ett smakpektakel söndagen 11:e september.
Hur det går till? Du kommer dit kvart i fem och betalar snällt 75 kr. Då hinner du också köpa något gott att dricka. Klockan fem berättar jag om den gäckande femte smaken med smakprover och demonstrationer. Du får bland annat lära dig mortla ihop en riktigt bra sambal och sno ihop den bästa vietnamesiska dippsåsen. Överraskningar delas ut till speciellt förtjänta i publiken. Knapppt en och en halv timme senare är du övertygad om att umami är din bästa vän i köket.
Det blir ännu bättre! Efteråt erbjuder krogen en specialkomponerad umamispäckad trerätters måltid för ca 295 kr. Naturligtvis kan du även välja enstaka rätter från menyn. Jag stannar kvar och svarar på frågor om allt från agar till zeresjk.
Vill du vara säker på att få plats? Boka då bord i god tid.

2 kommentarer:

Blogger Alice sa...

Ack vilken kvinna! Inte bara har du hunnit hitta dig ett stamhak, du ser dessutom till att påverka deras matlagning.

Själv tog jag mitt första stapplande steg att göra Roxy till mitt andra vardagsrum. Och självklart kommer jag 11:e om jag hunnit hem från Oaxen.

07:35  
Blogger Lisa sa...

Det är alltid en balansgång. med tanke på att jag alltid brukar bli så berusad i deras bar hade det kanske varit bättre att hålla distansen. Men jag har karavanabstinens!

07:49  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida