Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, augusti 30, 2007

Fräcka Fredag i bokhoretappning

Mina favoriter på Bokhora har just gjort ett genidrag. De inför Fräcka Fredag med erotiska boktips för en garanterat skön helg. Jag applåderar naturligtvis och lovar att följa upp med något mjukporrigt här på bloggen.

Enda missen är att de rekommenderar vin och räkor. Flickor, flickor — ett fruktigt veteöl är det apselut bästa till de könsdriftsförhöjande små kräken.

Det tycker till och med jag som är tämligen skeptisk till öl. Servera det i vinglas för elegansens skullom ni vill impa. Och håll för all del inte ett långt föredrag om umamins kollision med vinets tanniner så att den tilltänkte slocknar.

Etiketter: , ,

9 kommentarer:

Anonymous MrArboc sa...

Notis till mig själv: MÅSTE kolla denna blogg mer regelbundet. Får EJ missa mjukporren! :-)

18:45  
Anonymous Anonym sa...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

21:24  
Anonymous Aradil sa...

Räkor + veteöl har jag totalt missat. Måste komma ihåg att tipsa mamman som får hemsk migrän av att blanda skaldjur med vin. Dessutom är hon väldigt förtjust i veteöl. Så, tack för tipset! (Ska givetvis prova själv också).

22:11  
Blogger Lisa sa...

mrarboc: Detta förpliktigar

06:52  
Blogger Lisa sa...

Jag tog bort ett reklammeddelande ovan. Kära småföretagare. Jag skriver gärna om er om ni är bra men personer som systematiskt lägger in länkar till sitt företag i bloggkommentarer har inte riktigt förstått netiketten.

07:20  
Blogger Björn sa...

Lisa: Ja, när man läser lite olika bloggar så ser man att den personen har spammat de flesta matbloggarna idag. Så även min. Ohyfsat och dessutom korkat. Irriterade bloggare är inte bra reklam.

11:37  
Blogger Lisa sa...

Björn: Funderr på att lägga ut innehållsdeklarationen på chokladkakan på bloggen. Androm till varnagel.

13:02  
Anonymous Anonym sa...

Men, tanniner är det ju bara problem med vad beträffar rött vin, och ingen dricker väl rödvin till räkor? Nej, till färska bohuslänska räkor är en sval Sancerre helt optimalt, i min mening!

08:38  
Blogger Lisa sa...

Anonym: Alla är olika känsliga för kombinationen vin/umami. Prova Sancerre och veteöl till samtidigt och se vilket som harmonierar bäst. Jag har omvänt även ölskeptiker.


I min mun smakar även vita viner plåt och stramt till räkor. Om räkorna är tillagade med en massa grejor (i synnerhet med grädde/fett) kan vin fungera bättre.

Men gillar du räkor och Sancere så har du ju rätt. Det är din mun och bara du som vet hur det smakar där.

08:20  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida