Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, juni 13, 2007

Recept: Aprikoser med getost och rosmarin

Igår stekte vi fina fettsprängda fläskkotletter. Nöden, även känd som uppfinningarnas moder, tvang oss att improvisera samman ett tillbehör. Vi diskade inte ens ur pannan emellan. Servera med en sallad eller sockerärtor och lite grov bulgur till. Kyckling eller kalkon passar till om du inte vill ha gris.
Varm aprikossallad med rosmarin och getost (2 personer)
6 aprikoser, gärna halvmogna
1 msk smör
1 msk ljust muscovadosocker eller farin
1 msk repade rosmarinblad
1-2 tsk sherryvinäger
1/2 dl smulad fransk getost
nymald svartpeppar
1. Klyfta aprikoserna i fina bitar. Hetta upp smöret på hög värme i teflonpanna tills det är vackert nötbrunt. Strö sockret över pannan och smält ca 30 sekunder.
2. Vänd ner aprikoser och rosamrin. Peppra. Stek vidare tills aprikoserna mjuknat något. Slå på vinägern och fräs uttrrligare en halv minut.
3. Tippa upp och strö över osten. Peppra lite till.

Etiketter: , , , ,

1 kommentarer:

Blogger Gunilla sa...

Mmmm... Gott var det! Tack för inspirationen/receptet!

06:05  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida