Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, juni 09, 2007

Jag med, jag med!

Jodå, jag har också tagit studenten. Pappa låg på akuten för att någon dumjävel kört mot rött. Han hade fridsamt cyklat över ett övergångsställe på väg för att köpa blommor (rosor faktiskt) för att fira att min mor och han varit gifta i 25 år.
Mamma höll ställningarna. Grannen och hon kom och hämtade mig och mina närmaste vänner i lastbil utanför Thorildsplans Gymnasium. "Han är alltid så glad" sa mamma nöjt. Inte konstigt. Han var den lokale dealaren och ständigt pårökt. Nu också. Mungiporna gick nästan ihop i nacken. Glad! Han körde som på moln.
Jag var också glad. Jag hade druckit rosévin ur knyckliga plastglas och snusat utan att kräkas. Jag var mer eller mindre oövervinnerlig. Min outfit (fast det hette det inte då) hade knappast platsat i en modeblogg, ett tillfixat nattlinne fyndat på Myrorna. Ljusrosa med yttepyttesmå blommor. Mamma hade en kappa sydd av skurtrasor. "Ser ut precis som råsiden" deklarerade hon tvärsäkert. Ingen sade emot. Jag tror det kallas hyfs. Jag skämdes bara lite, inte mycket mer än alla gör över sina föräldrar i den åldern.
Sen åkte vi hem till vårt radhus och drack rödbetssherry och maskrosvin. Ingen bad om påfyllning. Jeannie, Henrik, Bosse, Osborn, Tove, Ringis, Mette, Karpen och Hasse var där.
Jag ser på bilderna nu, idag och tror att vi var ganska lyckliga.

Etiketter:

8 kommentarer:

Blogger Lotten Bergman sa...

Men jävlar, vi minns ju allt likadant!

Fast jag hade på mig en klänning i vit spets, inköpt i USA. Snygg i Dallas, not so much in Täby.

00:27  
Blogger Lisa sa...

Huvudsaken var att DU tyckte att du var snygg.

10:27  
Anonymous Anonym sa...

Bilderna?

14:01  
Anonymous Anonym sa...

Namnen gör mig lite tårögt sentimental. Skall försöka inte vara så skittrött på alla studentbilar som snurrar runt mitt jobb i en månad. Skall försöka minnas just den dära oövervinnilga känslan.
Tove

09:12  
Blogger Jessica sa...

Jag tog studenten i Västerås. Blå sidenbyxor som faktiskt klarade övningarna utan fläckar och vit blus. Inte så många fotografier. Jag var en blyg liten blomma på den tiden.

10:17  
Blogger görel sa...

Thorildsplan - gick du teknisk linje? Jag gick i Vasa, el&tele. På min tid fanns det tre tekniska gymnasier i Sthlm: Thorildsplan, Vasa och Åsö. Men det var 1974 och det var inte många som tog studenten, i alla fall inte med mössa och utspring.

00:12  
Blogger Lisa sa...

4-årig teknisk men sista året med biokemisk inriktning läste i Uppsala.
Thorilspan var en ganska bra skola även om lunchmaten kom varm samtidigt med eleverna på morgonen och smakade därefter.

08:06  
Blogger Jessica sa...

Jag har funderat - jag tänker som bekant lite långsamt - hur gör man rödbetssherry?

11:28  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida