Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

söndag, maj 27, 2007

Gör nåt själv!

Vad är det ni säger? Att det är vidrigt med en dokusåpa på liv och död?
Vist jag håller med. Kom bara ihåg att det finns en anledning till de långa transplantationsköerna. Hur många av er är organdonatorer?
Gå in här och registrera er. Sen kan vi snacka etik.

Etiketter: , ,

4 kommentarer:

Blogger Jessika sa...

Livsviktigt.se kan man också registrera sig på.
Människans drift att leva är enorm. Det är inte för inte som det finns en marknad för svart organtransplantation. Jag är inte förvånad över att de deltar i det, kvinnorna. Allt för att få överleva. Sedan kan man ju tycka allt om programidén och visst tycker jag att... nåväl.
Altruistisk donation, där en främling donerar t ex en njure eller en del av en lever, är oerhört sällsynt i sverige, för att inte säga att det knappt förekommer. I vanliga fall är levande donationer mellan familjemedlemmar. Från läkarhåll har man sett det som suspekt att någon dyker upp och säger att jag vill donera min ena njure till en fullständig främlig.
En nära vän miste ett barn i en olycka. Redan innan var jag en övertygad organdonator vid min död. nu när jag har diverse sjukdomar är det högst osäkert att det blir så men jag känner fortfarande starkt för det. Alla, anmäl er, nu.

23:44  
Blogger Kristina Eriksson sa...

Jag har anmält mig!:)

12:33  
Blogger Viktoria Schiöler sa...

Fruktansvärt osmakligt upplägg!!!

Men det här är verkligen viktigt att prata om (och agera - anmäla sej!). Jag har träffat många njursjuka, både före och efter transplantation, och sett hur mycket en ny njure betyder. Typ allt.

13:21  
Blogger Sofia i bilder sa...

Usch... behöva kämpa för sitt liv i tv... men jag förstår dem. Jag tror att man skulle göra allt i en sådan situation för att bli frisk.

Jag anmälde mig i vintras, då min svärfar var i behov av en levertransplantation.

18:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida