Malmöklassiker: Kin Long

Servicen är kunnig och svalt vänlig. Kycklingen kommer in frasig och mör men missprydd av en ananasskiva från burk och den sötstarka såsen som här till är bemängd med halvvissen koriander.
Två gånger i grytan-fläsk är godkänt men lite för oljigt och såsen saknar schvungen som behövs för att balansera sidfläskets fett. Halvrå gul lök och parika dominerar grönsakerna i såsen.

Vi kommer tillbaka och hoppas på lite högre ambitioner än denna loja söndagseftermiddag. Trots allt är det bättre än hypade Hos på Hornstull. Främst tack vare den befriande frånvaron av megadoser natriumglutamat.
Men det är bara att kosntatera: Det är dystert på Östfronten i Sverige. Det är nästan så att man ser fram mot den beramade kinesiska robotkocken. Omdömet "needs improvements to stabilize its performance," är ganska mycket snällare än hur jag, med bästa vilja i världen, skulle beskriva 90% av svenska Kinakrogar.
Etiketter: Kin Long, kinakrog, kineserier, krogtips, Malmö
7 kommentarer:
jag skulle vilja ha en peking anka krog. alltså en PEKING ANKA KROG. Mol allena så. Där de vet att göra peking anka.
Vad tråkigt att de inte kan leva upp till inredningen. jag förstår inte varför de inte vågar eller så är det den dyra arbetskraften i sverige som spökar - fy för den lede - det krävs trots allt en ganska stor mängd "kockar" att laga kinesiskt. Men det borde man kunna lösa med en liten meny som ändras varannan vecka?
Kin Long brukar omtalas för sin dolda meny. De icke-svenniga kinesiska rätterna som inte står i menyn, utan som man måste fråga efter.. När man ätit klart är det förstås krypavstånd till lobbyn, duktiga bartenders, lojt häng och sköna fåtöljer. (mitt andra vardagsrum)
Förut fanns det en jättebra dold meny som jag ätit från tidigare flera gånger. Bättre än det jag åt nu. Numera har de allt på samma meny och några specialer. Så klart jag frågade om de hade några extra godsaker, men det hade de inte.
i dagens sydsvenskan, Bong
http://sydsvenskan.se/dygnetrunt/bong/
Noac
Jag skulle definitivt kalla maten på Kin Long för autentisk och trogen det kök den härstammar från. Efter att ha spenderat massor av middagar där och minst lika många i Taiwan, där ägarfamiljen kommer från, vågar jag påstå att restaurangen även på hemmaplan skulle anses hålla mycket hög klass. Koriander-kycklingen som nämns ovan är en av få som jag själv inte fallit för och som inte riktigt håller måttet.
Käka på nya MIKAI i LUND....så jävla god mat på kvällen!!!!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida