Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, mars 05, 2007

Får i kål

Till middag blir det får i kål enligt klassiskt recept. Enda variationen blir att jag kör dill oppanpå istället för persilja. Och så soltorkade tomater, galangal och lite kokosmjölk ...
Just kidding!
Någon som har får i kål-knep?

Etiketter: ,

7 kommentarer:

Blogger K sa...

Håll fåret borta från kålen innan du har dödat det!

12:23  
Blogger Jessika sa...

K, good point.

13:04  
Blogger Lisa sa...

My god! Är kålhuvet de förtryckta massirna och fåret en representant för de besuttna?

13:25  
Blogger Vinlusen sa...

Jag hade tänkt citera Ekelöf "Afrikas milda frikadeller" men upptäckte att 1) Du gjorde det redan 2005

och att
2) Dikten inte finns på nätet. Åtminstone inte enligt Google.

Dessvärre har jag inte får i kål sedan maj 1995. Kvällen före ishockeyvmfinalen där Sverige förlorade mot Finland. För övrigt.

15:41  
Blogger K sa...

Lisa: Man behöver inte ha det perspektivet, det räcker med att det annars blir kål i får i stället för får i kål. (Det var svårt att säga.)

15:57  
Anonymous örjan sa...

Får/lamm i kål -en av mina favoriträtter
Gärna med savoykål
som smakar mer än vitkål, men omöjlig (alltför besk) råriven i kålsallad)
Men tänk på -får savoykålen koka hela tiden tillsammans med lammbitarna kommer den att koka sig alltför mjuk.
Dvs tillsätt i form av klyftor/strimlor i slutet av grytkokningen.
Örjan

19:15  
Anonymous SaraSundquist sa...

Jag är uppvuxen på min fantastiska moders får i kål. Den ska kryddas ordentligt. Inte fegt någonstans! Lite lök förhöjer, och lite kryddpeppar också.

09:46  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida