En definition på lyx ...
... är när det kostar mer än det smakar. Och är värt det. Just nu kostar de här tomaterna 99 kronor kilot på min affär och är värda det. Tomater på vintern ska smaka så här mycket och kosta så här mycket. De ska nämligen bara konsumeras med största sparsamhet. Någon enstaka gång i månaden för att vi tomatälskare ska hålla drömmen levande och inte gå under i väntan på tomatsäsongen. Bojkotta anemiska smaklösa tomater oavsett lockpriser.
Vad man ska äta på ostmackan i stället? Tja, i morgon ska mina föräldrar få snittar med lagrad prästost och kålrot. Kålrot? Ja, först karamelliserad sedan långsjuden i äppelmust och till sist spetsad med några droppar äppelcidervinäger och lite rostad fänkål. (Mer exakt beskrivning i kommentaren nedan.)
Etiketter: eskapism, kålrot, miljöfascism, tomat
7 kommentarer:
Kålroten låter helt fantastiskt. Jag måste nog gå ut och köpa en och försöka jag med. =) Trevlig helg!
Dito!
Knepet är att steka mjukt och ljust gyllene i smör, strö över lite socker och vänta tills det blir mörkt gyllene. Sen slår man på lite äppelmust i taget så att det kokar in mellan. Lagen ska vara tjock och simmig. Sen smakar man av med en gnutta mer socker och vinäger. Och så lite rostad krossad fänkål.
Ska den vara finskuren, kålroten?
Tror du att man kan ta cider om man händelsevis inte hittar äppelmust?
Jag tärnade kålroten något mindre än sockerbitar. Tropicanas/Brämhults äppeljuice går bra. Eller koncentrat och lite vatten. Vår underbara ekomust är tyvär slut på affären. Buhuhu.
Fänkålsfrön?
Jag hittade äppelmust.
Att en kålrot kan anta sådana oanade smakhöjder var ja, oväntat.
Jessica: Kul! Ja, jag är omåttligt stolt och inbillade mig i säkert fem minuter att jag var den enda i hela världen som kommit på det.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida