Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, februari 14, 2007

Kokoskossa

DSCF1095.JPG Nästan all kokosmjölk i vanliga butiker smakar räligt, unket och burkigt. Undantaget är Santa Marias kokosmjölk på tetra som är alldeles utmärkt. Den här urtjusiga burken finns att fynda på asiatiska affärer och har fin ren smak. Varning för kopior som apar efter färgerna och designen. Märket Aroy brukar också hålla måttet. Fler förslag?

Etiketter: ,

3 kommentarer:

Blogger Lagers tabberas sa...

Aroy är thai för "tycka om" så det är kanske det som fäller avgörandet.
När vi ska göra "långkok" med kokosmjölk eller t.ex brässera en bit saltlånga med kokosmjölk, ingefära, chilli och lime så använder vi torrmjölk - jo det finns faktiskt. Man rör ut kokospulvret i vatten och vips - det smakar väldigt bra dessutom.
Burkkokosmjölk ska alltid få ett uppkok innan det äts. Efter ett uppkok brukar burksmaken neutraliseras.
Bäst är förstås hemgjord egen kokosmjölk från rivet kokoskött som vaskas och pressas - men vem tar sig den tiden idag i Sverige?

11:43  
Anonymous Pappa Brun sa...

Kokosmjölk på burk marknadsförs ibland i varianten "light", som till skillnad från den lika dyra burken med icke-"light" innehåller mer vatten och mindre extrakt. Ibland imponerande vad folk är beredda att betala för vatten om de tror att det ska rädda deras liv.. Och jag slår säkert in en öppen dörr för alla som inser självklarheten i detta, men faktum är att många inte reflekterat över det.

18:50  
Blogger Lisa sa...

Pappa brun: Det tål att upprepas!

00:13  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida