Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, februari 13, 2007

Ännu en mumsig matblogg!

Ny fin matblogg av favoriten Mård med flera. För utom att det rekommenderas 1-2 tsk natriumglutamat i en oskyldig röd curry (garanterad metallsmak i munnen i flera timmar efteråt) verkar det lovande. En apart fäbless för fuskfeta betraktar jag mest som excentrisk. Och möjligen en utgångspunkt för intressanta bataljer.

Etiketter: , ,

8 kommentarer:

Blogger .m. sa...

Tycker du inte om dansk feta för att den inte smakar gott eller för att det inte är "riktig" fetaost?

15:12  
Blogger Lisa sa...

Hej m! Tyvärr hinner jag inte svara på så många frågor (se min profil).Uppe till vänster finns en funktion som heter search this blog. Använder du den så får du svar på många intressanta frågor du kan ha eftersom jag skrivit om det tidigare!

Annars svarar jag på frågor på Tasteline eller om jag har intresse av frågan. Så bli inte ledsen om jag inte har tid att svara. Jag gör ju detta på min fritid.

Välkommen hit, har jag glömt säga! Kul att ha dig här!

16:11  
Blogger Mård sa...

Lisa: Tackar ytterst för uppmärksamheten. Här rodnas det vilt må jag lova. Vi har inte riktigt fått full ordning på bloggen än, det ska förhoppningsvis till en sökfunktion bland annat. Gemensamt för oss alla är att alla är tämligen fattiga (hej studiemedel!), oerhört förtjusta i mat och nyttighetsivrande. I övrigt en spektakulär blandning folks.

.m: Personligen tycker jag att fetaost som gjorts på annat än fårmjölk är rätt meningslöst. Det smakar liksom bara salt och i bästa fall lite mjölk. Svårt ovärt. Står det fetaost i något recept - go for äkta feta.

20:11  
Blogger Anna Nio sa...

Oj, fick höra av Mården att vår lilla blogg uppmärksammats här. Jag får också passa på att tacka för berömmet, mycket trevligt. :)

20:40  
Blogger .m. sa...

Jag kan förstå om man menar att det är falsk varubeteckning och att man reagerar därför, men att slentriandissa det? I det omtalade receptet känns det som om författaren verkligen menar att det blir bäst med den osten (vars förpackning t.o.m. är avbildad).

21:07  
Blogger Lisa sa...

Hej m: dansk feta får inte ens kallas för feta längre eftersom namnet numera är skyddat och reserverat för ost av får och get. Den danska osten är en ganska trevlig färskost som inte har med feta att göra. Som feta är den undermålig. Som kofärskost är den helt ok. Danskarna har dispens något år till för att få ändra namnet på förpackningarna. Nuff said!

22:20  
Blogger .m. sa...

Flott. Då är vi helt enig på den punkten. Tack för ditt svar.

22:52  
Anonymous Anonym sa...

Jag håller fullständigt med dig Lisa; "För utom att det rekommenderas 1-2 tsk natriumglutamat i en oskyldig röd curry (garanterad metallsmak i munnen i flera timmar efteråt) verkar det lovande."

Undrar alltid hur man kan förstöra maten så genom att använda natriumglutamat. Läser man om natriumglutamat så ska den ju ha massor av biverkningar också, själv får jag huvudvärk av det.

Annars så verkar det ju vara en riktigt kul matblogg.

Zaba
London

01:16  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida