Blomkålssallad helt enkelt
Om du är för lat för att laga din egen majonnäs kan du använda enbart riktigt god tjock yoghurt smaksatt med mycket fransk senap. Försök inte med färdig majonnäs på burk. Den smakar nästan alltid illa! Om du byter ut äpplet mot ett par hårdkokta hackade ägg smakar salladen gott på ett helt annat sätt.
Blomkålssallad med äpple och rostade senapsfrön
1 medelstort blomkålshuvud
1 stort syrligt svenskt äpple, gärna Aroma
1/2 dl finhackad salladslök eller det gröna på en fin purjo
Till såsen:
1 tsk senapsfrö
1 tsk spiskummin
1 tsk gott currypulver
1 dl hemlagad majonnäs
2 dl naturell yoghurt
fransk senap efter behag/obehag
1 tsk råsocker
finhackad färsk koriander
1. Rosta spiskummin och senapsfrön i en torr panna tills de börjar knäppa. Slå raskt över i en mortel och stöt dem lätt. Blanda med övriga ingredienser till såsen.
2. Dela blomkålen i buketter. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten . Häll upp i durkslag och spola med kallt vatten. Tärna äpplet i ärtstora bitar. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Strö över koriander.
Blomkålssallad med äpple och rostade senapsfrön
1 medelstort blomkålshuvud
1 stort syrligt svenskt äpple, gärna Aroma
1/2 dl finhackad salladslök eller det gröna på en fin purjo
Till såsen:
1 tsk senapsfrö
1 tsk spiskummin
1 tsk gott currypulver
1 dl hemlagad majonnäs
2 dl naturell yoghurt
fransk senap efter behag/obehag
1 tsk råsocker
finhackad färsk koriander
1. Rosta spiskummin och senapsfrön i en torr panna tills de börjar knäppa. Slå raskt över i en mortel och stöt dem lätt. Blanda med övriga ingredienser till såsen.
2. Dela blomkålen i buketter. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten . Häll upp i durkslag och spola med kallt vatten. Tärna äpplet i ärtstora bitar. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Strö över koriander.
4 kommentarer:
flatulens, klockren label!
Äter folk verligen blomkål? Jag trodde att det bara var en sån grej man terroriserade sina barn med när de varit olydiga.
Mickey: Det kanske är terrror när du lagar blomkål. Bjud mig så ska jag avgöra!
Hahahahaha detta inlägg fick mig att skratta (och skämmas).
Varför? Vad är det enda Zaba alltid insisterar på att ta med sig eller få med taget till London av släktingar på besök Jo det är svensk majonäs på tub :) Bara älskar svensk tubmajonäs....fast hemlagad är ju också god.
Zaba
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida