Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, februari 12, 2007

Nya smaker för orädda ätare

Jag gillar SIA-glass. Dels för att den fortfarande tillverkas i Sverige (utom pinnar och strutar). Dels för att deras satsning "med smak av världen" faktiskt är en riktigt bra budgetsatsning. I synnerhet den med lönnsirap och pecannötter faller mig i smaken.
Idag fick matmurvlar med sysselsättningsproblem provsmaka årets nya smaker på Paul & Norbert. DSCF1185.JPGJag kan alltså redan nu avslöja att Arabica Colcafé är en höjdare med fin kaffesmak föredömligt balanserad med sälta och tätt packad med knusprigt kaffekross. Och dessutom ge dig ett tips som kan rädda ditt liv (eller i alla fall ditt förstånd): Om du hamnar i närheten av glassen Banan Rödbeta — tänk inte ens tanken att smaka! Jag har gjort det så att du slipper.
Sådana prövningar gör att en terrin på kronärtskocka med avruga och ostroncitronett omöjligt kan betraktas som en muta utan som en högst rimlig kompensation.
Jag drar en barmhärtighetens slöja över broschyren med snudd på majlardska målande beskrivningar av smakerna. Nej, förresten — jag kan inte hålla mig:
Färgen är ljust flickrums-rosaröd. Ingefäran attackerar omedelbart munnen med sin salivutsöndrande, effektiva syrlighet (sic! har ni känt syran i ingefära?). Den friska och rena apelsinaromen rensar upp i munnen och ger ett läskande intryck. Små bitar av syltad ingefära utgör ett incitament av tuggmotstånd. En perfekt kombination till mörk choklad eller som uppiggande dessert efter en kraftig varmrätt.

11 kommentarer:

Blogger Gitto sa...

Ha, det är ju BONG som har skrivit broschyrtexten, det ser väl jag!

20:13  
Blogger Mård sa...

Åh Sias "smak av världen"-serie är det bästa som hänt min matbudget (hejdå Ben & Jerrys överdådiga PMS-burkar). Mina absoluta favoriter är Anisette och Vanilj, svårt ljuvliga. Den med pecannötter är också god, framför allt att den är lite salt. Dessutom har jag lagt märke till att samtliga män som ätit Lemoncurdvarianten smält fullständigt för dess charm (obs högst ovetenskapliga data, bara egen iakttagelse). Arabica Colcafé låter som en vinstburk!

20:15  
Blogger .m. sa...

Så om jag gillar den, är det något fel på mig då? Jag tycker du kanske är en aningens lite för generaliserande utifrån din egen smak. Någon på SIA måste ju ha gillat den.

20:39  
Blogger Lisa sa...

m: Jag tror det var ett försök till så kallad humor. Men eftersom jag bara är kvinna ska jag nog lägga av med det. Det verkar ju ändå inte funka.

Mård: ja den med anis är god. Men man kan ju få vissa paranoja eller hybris eftersom den kom något halvår efter det här ...
http://matalskaren.blogspot.com/2005/10/pacojet-envy.html

Gitto: ja och det värsta var att de på Sia tyckte att texterna var fantastiska. De kunde ju i alla fall räta till alla oklara syftningar. Man kallade den fina hjortronglassen ambrafärgad. I min
värld är ambra grå och bärnsten (amber) gyllene. Men jag är väl bara grinig.

20:50  
Blogger Jessika sa...

Jag gillar också den här glassen väldigt mycket. Vaniljglassen och så lönnsirap till!! Himmelrike! Citronglassen "lemon curd" glassen med "marängbitar" kunde vara bättre. Den kunde klara sig utan de tidvis väldigt sura marängbitarna.

21:00  
Blogger .m. sa...

Jag insåg det, men vad det har med att vara kvinna, ja alltså, en annan gång.

Oavsett, kvarstår ju frågan, någon på SIA måste ju ha gillat den. Jag har svårt att tro att de släpper en produkt som alla hatar. Var det enighet bland provsmakarna?

21:12  
Blogger Lisa sa...

Så klart att några gillade den. Men de skapade den förmodligen för att det skulle bli en snackis. Och för att den är snygg.

21:30  
Blogger K sa...

..."utgör ett incitament av tuggmotstånd"! Nu blir det imej svårt att hålla en trevlig ton. Jag blir så förbannad av sån språkmisshandel! Hur kan en människa utan språk lyckas få ett arbete som textproducent?

22:29  
Blogger Lisa sa...

Nu var det inte en copy utan en ytterst sympatisk sommelier som hade skrivit. Men någon borde ju styrt upp det lite.

22:40  
Blogger Jesper sa...

Jag är en stor glassälskare som faktiskt gillar den här SIA-serien väldigt mycket. Men jag trpr jag ska undvika Banan Rödbeta.

21:00  
Anonymous Anonym sa...

Var tvungen att gräva fram smaknoterna. ...ehh. Kan få vem som helst att aldrig testa SIA, vilket vore synd. Är nog mer inne bå bål än barmhärtighet.

15:19  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida