Fet, fin och grov färs((så att man får tugga lite) och rökt sidfläsk. Att (som Peblin) koka färsen i mjölk innan man blandar resten - slå på mjölken och låt all vätska koka in. Sedan tillsätta selleri, lök, morot, tomater osv. Lite muskot i. Koka långsamt i lergryta i ugn. Långsamt och länge.
Så lustigt, jag och prbendel har just börjat diskutera bolognese på hennes blogg (http://prbendel.blogspot.com/2007/01/bolognese-helst-med-bucatini.html). Och Andreas utlovade ju en innan jul. Men det kommer att bli svårt att utvärdera utan att träffas med rörorna.
Som Jessica ovan, med sidfläsk och kycklinglever, men utan tomater bara kanske en svätt tomatpuré- köttfärs, sidfläsk, odori, kycklinglever, rödvin och sen koka tills den byter färg två gånger. :-)
2 delar nöt och en del fläskfärs gör bolognesen saftig. Mycket vin. Tomatpuré men inga krossade tomater. Fint hackad rotselleri, dito morötter samt kycklinglever (ett måste) pancetta eller guincale, stora gula lökar, vitlök och bouqet garni.
varför denna aversion mot burktomater. Det finns väldigt bra burktomater! De färska är ofta helt utan smak den största delen av året. Så kan man köpa en burktomat som är "burkad" när den är som bäst istället för att den förfars, varför inte.
Det är ingen aversion mot burktomater! Jag älskar burktomater och min frys är ett paradis av tomatsås å ena sidan och bolognese å andra, men bolognesen är utan tomater, den blir bäst då! Fråga Andreas! ;-)
Jag använder burktomater. Eller närmare bestämt en flaska passerade och en flaska krossade. Muttis. Kokar den i evigheters evigheter på låg värme på spisen sen.
Hell yeah! Jag älskar burktomater! Mutti eller änglamarks ekologiska. Gärna hela tomater som rinner av lite och sen hackas lite grövre. Jag har aldrig gjort tex köttfärssås med lika bra resultat när jag använder färska tomater. Nej, burk is the shit. MEN. Aldrig tomater, överhuvudtaget, i min bolognese. (Förutom möjligen lite purré.)
11 kommentarer:
Fet, fin och grov färs((så att man får tugga lite) och rökt sidfläsk. Att (som Peblin) koka färsen i mjölk innan man blandar resten - slå på mjölken och låt all vätska koka in. Sedan tillsätta selleri, lök, morot, tomater osv. Lite muskot i. Koka långsamt i lergryta i ugn. Långsamt och länge.
Massor med parmesan förstås!
Så lustigt, jag och prbendel har just börjat diskutera bolognese på hennes blogg (http://prbendel.blogspot.com/2007/01/bolognese-helst-med-bucatini.html).
Och Andreas utlovade ju en innan jul. Men det kommer att bli svårt att utvärdera utan att träffas med rörorna.
Odori, tomater, färs, rödvin, lite pancetta, kycklinglever, muskontnöt, koka den i flera timmar.
Som Jessica ovan, med sidfläsk och kycklinglever, men utan tomater bara kanske en svätt tomatpuré- köttfärs, sidfläsk, odori, kycklinglever, rödvin och sen koka tills den byter färg två gånger. :-)
inget rökt sidfläsk, bara torrsaltat om finnes!
2 delar nöt och en del fläskfärs gör bolognesen saftig. Mycket vin. Tomatpuré men inga krossade tomater. Fint hackad rotselleri, dito morötter samt kycklinglever (ett måste) pancetta eller guincale, stora gula lökar, vitlök och bouqet garni.
Och in i ugnen länge, länge. Den ska gå från grå till murrig.
varför denna aversion mot burktomater. Det finns väldigt bra burktomater! De färska är ofta helt utan smak den största delen av året. Så kan man köpa en burktomat som är "burkad" när den är som bäst istället för att den förfars, varför inte.
Det är ingen aversion mot burktomater! Jag älskar burktomater och min frys är ett paradis av tomatsås å ena sidan och bolognese å andra, men bolognesen är utan tomater, den blir bäst då! Fråga Andreas! ;-)
Jag använder burktomater. Eller närmare bestämt en flaska passerade och en flaska krossade. Muttis.
Kokar den i evigheters evigheter på låg värme på spisen sen.
Hell yeah! Jag älskar burktomater! Mutti eller änglamarks ekologiska. Gärna hela tomater som rinner av lite och sen hackas lite grövre. Jag har aldrig gjort tex köttfärssås med lika bra resultat när jag använder färska tomater. Nej, burk is the shit. MEN. Aldrig tomater, överhuvudtaget, i min bolognese. (Förutom möjligen lite purré.)
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida