Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, januari 27, 2007

Peblin: Resurrection

Darling Peblin "är på det" igen, som vi säger i Skåne. Vad har ni för knep för att få till den bästa köttfärssåsen/bolognesen?

11 kommentarer:

Blogger Gitto sa...

Fet, fin och grov färs((så att man får tugga lite) och rökt sidfläsk. Att (som Peblin) koka färsen i mjölk innan man blandar resten - slå på mjölken och låt all vätska koka in. Sedan tillsätta selleri, lök, morot, tomater osv. Lite muskot i. Koka långsamt i lergryta i ugn. Långsamt och länge.

Massor med parmesan förstås!

21:48  
Blogger K sa...

Så lustigt, jag och prbendel har just börjat diskutera bolognese på hennes blogg (http://prbendel.blogspot.com/2007/01/bolognese-helst-med-bucatini.html).
Och Andreas utlovade ju en innan jul. Men det kommer att bli svårt att utvärdera utan att träffas med rörorna.

22:33  
Blogger Jessica sa...

Odori, tomater, färs, rödvin, lite pancetta, kycklinglever, muskontnöt, koka den i flera timmar.

10:34  
Anonymous Anonym sa...

Som Jessica ovan, med sidfläsk och kycklinglever, men utan tomater bara kanske en svätt tomatpuré- köttfärs, sidfläsk, odori, kycklinglever, rödvin och sen koka tills den byter färg två gånger. :-)

13:53  
Anonymous Anonym sa...

inget rökt sidfläsk, bara torrsaltat om finnes!

13:56  
Blogger Andreas sa...

2 delar nöt och en del fläskfärs gör bolognesen saftig. Mycket vin. Tomatpuré men inga krossade tomater. Fint hackad rotselleri, dito morötter samt kycklinglever (ett måste) pancetta eller guincale, stora gula lökar, vitlök och bouqet garni.

19:00  
Blogger Andreas sa...

Och in i ugnen länge, länge. Den ska gå från grå till murrig.

19:02  
Anonymous Anonym sa...

varför denna aversion mot burktomater. Det finns väldigt bra burktomater! De färska är ofta helt utan smak den största delen av året. Så kan man köpa en burktomat som är "burkad" när den är som bäst istället för att den förfars, varför inte.

19:07  
Anonymous Anonym sa...

Det är ingen aversion mot burktomater! Jag älskar burktomater och min frys är ett paradis av tomatsås å ena sidan och bolognese å andra, men bolognesen är utan tomater, den blir bäst då! Fråga Andreas! ;-)

20:17  
Blogger Jessica sa...

Jag använder burktomater. Eller närmare bestämt en flaska passerade och en flaska krossade. Muttis.
Kokar den i evigheters evigheter på låg värme på spisen sen.

21:09  
Blogger Andreas sa...

Hell yeah! Jag älskar burktomater! Mutti eller änglamarks ekologiska. Gärna hela tomater som rinner av lite och sen hackas lite grövre. Jag har aldrig gjort tex köttfärssås med lika bra resultat när jag använder färska tomater. Nej, burk is the shit. MEN. Aldrig tomater, överhuvudtaget, i min bolognese. (Förutom möjligen lite purré.)

10:05  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida