Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, oktober 11, 2006

I väntans tider

I morgon kommer min nya kompaktkamera. Så jag längtar!
Jag kommer fortfarande använda den utmärkta mobilkameran men tyckte att det var dags att uppdatera en smula för att få bättre bildkvalitet.

Oj, vad det är barnsligt kul att plåta. Hur har jag kunnat missa en så underbar hobby så länge? Jo, det är en typisk tjejgrej att vara skraj för att testa nya saker. I synnerhet något som handlar om teknik. Det är enklare att göra som jag gjort: Kokett fnissa att man är urusel på ditten eller datten. Och slippa sticka ut huvet. Därför är det alltid män som så ofta både är familjefotografer och professionella fotografer.

Nu när kamerautvecklingen gjort det så rasande enkelt att ta bilder finns det inga ursäkter för att förtrycka sig själv längre. Tekniken har äntligen nått upp till min inkompetensnivå. Det är nästan omöjligt att ta dåliga bilder med en bra kamera.

För mig är det en viktig del av feminismen att göra upp med min egen bekvämlighet och feghet. I somras började jag köra båt. Jag tror banne mig jag ska spika upp ett par tavlor ikväll för att känna mig riktigt emanciperad.

7 kommentarer:

Blogger Kinna sa...

Ny kamera var ett riktigt lyft för mig också. Min gick sönder i lördags så nu är den på lagning. Passade då på att kika på fin lamputrustning, bouncers mm och tror att jag måste gräva på sparkontot. Ville ha...

09:46  
Blogger Gunilla sa...

Hmmm...jag har faktiskt länge levat i tron att det var en typisk killgrej att inte vilja testa nya grejer?! Tjejer är väl rent allmänt modigare, kolla bara hur stor andel det är som flyttat till ett annat land på grund av kärleken av vardera könet – i min bekantskapskrets absolut mest tjejer.
Men, handlar det om manicker och tekniska prylar är det kanske en annan grej. Själv upptäckte jag kameror för ett tiotal år sedan och förstår din förtjusning – har just upptäckt hur mycket roligare det är med riktigt bra redskap i köket! I det här fallet t ex en fantastiskt skarp kniv. Som när jag upptäckte vilken skillnad det blir med ett objektiv till kameran, om man ska ta bilder på distans, eller att ha en bra hammare istället för ett billighetsverktyg.
Så en annan emancipatorisk insats du skulle kunna göra, här på bloggen, vore att rekommendera bra köksredskap (till alla)!

10:34  
Blogger Gitto sa...

Haha, precis så kände jag igår när min pojkvän fick sin stora dyra systemdigitalkamera. Han har lovat att jag ska få låna den för mina matfoton, men när jag såg den kände jag att jag knappt vågade hålla den. För hur gör man? Och tänk om den går sönder? Och vad är alla knappar till för? Men jag SKA lära mig! Kan han så kan jag!

14:06  
Blogger Alice sa...

Själv börjar jag en fortsättningskurs i Digitalfotografering på Studieförbundet Vuxenskolan nästnästa torsdagskväll. Ska bli spännande att se om fortsättningskurs innebär på tok för enkelt eller alldeles för svårt.

15:09  
Anonymous Pernilla sa...

Äsch, sluta larva er. Vrid på vreden (inte ilskan), tryck på knapparna och ha kul!

Hittills har jag inte stött på någon pryl som gör som i MI "This device will self destruct in 5 seconds".

Tekniska prylar är till för att lekas med!

15:09  
Blogger Space babe sa...

Om man är singel tvingas man att göra emanciperade saker. Året innan jag träffade min man hann jag måla om en tambur och ett vardagsrum, borra hål i en vägg, sätta upp hatthyllor och byta bilbatteri. Dessutom lagade jag en gräsklippare genom att rengöra filtret. Ack, den ljuva tid som var då.

Nu tar maken hand om allt borrande och datormekande och det är SÅÅÅÅ SKÖÖÖÖNT! Fast han håller koll så jag inte blir helt "mansgöra"-befriad. Tvi.

15:32  
Blogger Space babe sa...

Jag är gärna ciceron nån gång på Dragon House åt dig och sällskap. Ursäkta det sena svaret.

15:32  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida