Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, augusti 08, 2006

Bonjour Tristesse

"Låten i våra reklamfilmer är Non, Je Ne Regrette Rien av Edit Piaf, en av Frankrikes mest älskade artister. Hennes musik speglade hennes tragiska liv och kärleksliv fram till hennes död 1963 och nu lever den kvar i våra reklamfilmer. "

Va fint! Så vill jag också bli odödlig. I en reklamfilm för taco-ost. Ni tror inte att geniet Piaf hade en chans att klara sig utan Unilever, den aptrista osten Creme Bonjour och inbilska reklamare?

9 kommentarer:

Blogger The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Oh, vad jag är tacksam för Unilevers kulturgärning, som bevarar arvet från Piaf, en artist som annars säkert skulle ha råkat i glömska vid det här laget.

17:07  
Anonymous Oskar sa...

Håller med. Tänk vad kul, nu kan Edit få sin efterlängtade come back. Tror Edit roterar i sin grav. Vad är för övrigt huvudkryddan i Taco-osten? Glutamat? :)

19:27  
Anonymous Anonym sa...

Ni kan vara hur ironiska och syrliga ni vill. Det sorgliga men sanna med Edith Piaf i Taco-ost-reklam är nog att fler upptäcker henne än annars. De tonåringar som ännu inte stiftat bekantskap med äkta "hjärta och smärta" på kärlekens språk (här menar jag Franska), lyssnar ju varken på P2, P4 eller ser på "Minnenas television" och kommer därför knappast i kontakt med Edith. De är alltför upptagna av annan "kvalitetsunderhållning". Kan man få dem att stanna upp en stund i informationssamhällets varböld, reklamfilmerna,och lyssna så kanske man har vunnit lite. Kanske är det nån som försöker ta reda på vem det är som har gjort "låten" (och pinsamt nog om Britney har gjort en cover..).

Kanske roterar Edith i sin grav. Men kanske sitter nån tjej eller kille och lyssnar just nu? Jag försöker se det så i alla fall.

19:57  
Blogger Lisa sa...

Det var nog mest den självgoda formuleringen jag vände mig mot.

21:41  
Anonymous Oskar sa...

Precis..."Lever kvar i våra reklamfilmer"... Gud så positivt du tänker "Anonymous" :)

21:52  
Blogger ondskan sa...

"stannar upp en stund och lyssnar." på reklamfilmsmusik. AHAHAHAHAHAHA. Hohohohoho. Oooondskan oooondskan....

19:27  
Blogger Mr X sa...

Kunne ikke Unilever i det minste fått med seg at hun het Edith med h?

17:40  
Anonymous Annette sa...

Tack, Lisa!

Jag stötte på detta för ett tag sedan, och höll på att trilla av stolen. Tänkte skriva något syrligt ett tag, men... avstod eftersom jag inte ville bli ansedd som frankofil snobb.

Fast det är väl det jag är egentligen.

18:33  
Anonymous Anonym sa...

Läste fel först, jag tyckte det stod att hennes tragiska livsöde lever kvar i deras reklam...
/Frida

17:28  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida