Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, mars 29, 2006

Plötsligt blir bloggbehovet omöjligt att bekämpa trots alla löften om återhållsamhet. Som en sjuk hund vänder jag åter till mina verbala spyor. Det finns saker jag bara måste berätta. Som att Penfold's Grange smakar bäst vid Riksgränsen och när någon annan betalar. Och tänk att att min söte "låtsaslillebror" Niklas har nypremiär i kväll!
Missa inte heller att Vinlusen ger recept på en linssoppa som gav mig lätt ångest när jag åt den i tisdags. Han gick inte bara om mig i vinkunskap på ett obehagligt snabbt sätt. Nu utmanar han mig på matlagningens område.
Passar på att avslöja att kinder kommer att spela en stor roll i nästa nummer av Gourmet. Jag redigerar just nu recepten av begåvade Johan Jureskog från Rolfs Kök. Snålvattnet droppar på tangentbordet. Här ska provlagas! Det blir en räd till Hötorgshalen och långkok på lördag.

8 kommentarer:

Anonymous Elin sa...

Åh där är du ju! Äntligen! Du är saknad!

Alltså HUR smakar kind?! Och tar man reda på en sån rent praktiskt? Kan man göra det på andra djur än nöt? Jag sneglade på oxkind i söndags på Edsbacka Bistro men fegade ur och tog en fin fisk istället. Det kanske var dumt?

21:43  
Anonymous eva sa...

ÄNTLIGEN! Var rädd att vi hade förlorat dig! Har saknat era delikata tankar och recept. Ser fram emot att läsa mer om kinder!

21:49  
Blogger peblin sa...

Woohoo! Efterlängtad :-)

09:04  
Anonymous Anonym sa...

Ny på bloggen undrar jag om jag begår en blunder när jag bara slänger ur mig en surdegsfråga så här mitt i alltihop - kanske finns det någon brödbaksunderscen härinne? Hur som helst undrar jag vad man gör åt en vetesurdeg som luktar starkt av målarfärg? Oavsett nymatning och nystart i små proportioner? Någon som vet vad som hänt, hur man undviker det i framtiden och om degen går att rädda?

Erik

22:07  
Blogger Jessica sa...

Jag skulle hemskt gärna vilja veta vart man kan få tag i kinder av olika slag, fläskkind, oxkind, whichever. Ringde lokal slaktare utan napp. Bara tillgängligt för krogar månne?

Erik med surdegen. Släng och börja om.

15:19  
Blogger Lisa sa...

Erik!
Kör på råg istället. Naturligtvis kan du använda den till en vetedeg. Recept hittar du som pdf här intill.

Tror att kinder hittas på Hötorgshallen eller Östermalmshallen. Hann inte handla idag.

12:50  
Anonymous Bengt sa...

Lisa: Trevligt att du är tillbaka. Ta det lugnt nu bara...

Tänkte du kanske skulle podcasta istället. Tala in inläggen. Jag får kanske skriva ihop en litet tutorial hur man enkelt gör sin podcast...

13:21  
Blogger Space babe sa...

Jag ansluter mig till hyllningskören!

20:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida