Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

söndag, februari 26, 2006

Krabbgurka med ngo gai

Krabbgurka med lime och mynta
En trevlig variant är att blanda lika delar tärnad gurka och tärnat fast päron. Gärna japanskt äppelpäron (nashi). ÅPS! Hacka alltid örter precis före servering. Får de ligga upphackade tappar de sin fina smak. Krabbpasta hittar du på t ex China Market, Olof Palmes gata 12.
1 stor gurka
2 msk krabbpasta (krabbkött i bönolja )
2/3 msk grovriven ingefära
1 tsk palmsocker eller farinsocker
ev chiliflingor
2 msk pressad lime
4 asiatiska schalottenlökar eller två vanliga
1 msk finskuren koriander
1 msk finskuren mynta
1. Skala gurkan och tärna den. Om den är blaskig är det smart att halvera den och gröpa ur kärnorna först.
2. Fräs krabbpastan tillsammans med ingefära i teflonpanna ett par minuter tills blandningen djupnat i färgen och doftar gott. Vänd ner socker och lite chiliflingor. Stek i ytterligare en halv minut. Vänd ner i en fin skål och låt svalna.
3. Blanda med den pressade limen. Vänd ner gurktärningarna. Skala och skiva löken. Vänd ner den. Hacka och vänd ner örterna precis före servering.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida