Matgåta
Fråga: Vad innehåller mer fett än smör, kräver inget annat än salt som krydda och kan ätas i kopiösa kvantiteter?
Svar: Macadamianötter. Och om du undrar var du köper dem bästa är svaret: Hos Gonzales, längst in i hörnet på Hötorgshallen.
Svar: Macadamianötter. Och om du undrar var du köper dem bästa är svaret: Hos Gonzales, längst in i hörnet på Hötorgshallen.
18 kommentarer:
Oooooooh, yet again Lisa, lockar du oss FastFoodLovers med dina korta snabba inlägg om syndigt goda härligheter. Vi som alltid har hållit cashew som Nötternas Nöt. Kan Macadaimen vara den nöt som tar över tronen? Vi kollar och lovar att höra av oss
Enda biverkningarna är en tom plånbok och ett lätt illamående när man kört i sig ett hekto eller två.
Ah, jag har inte hittat min nötdealer i Stockholm än. I Skåne åkte jag hela vägen till Olof Viktors för att handla denna vackra nöt. Tack du!
aaaah.... Stiftade bekantskap med dessa Golden Nuggets efter en middag på Kung Carls bakficka, där de serverades karamelliserade som kaffegodis. Det är fortfarande en av mina mer minnesvärda "mat"upplevelser.
På East serveras också en anka med macadamianötter i rödvinstamarind. Himmelskt.
Jag skulle gissat på digestivekex, vilket bevisar min totala obevandring i matvärlden. Eller så visar det på min fixering vid digestivekex.
Onskan: Du förtjänar sannerligen ditt namn. I Digestivefrågan är det dock svårt att se vad som är orsak och vad som är verkan.
Om man som väst-skåning saknar macadamianöten återfinns den på ris&curry på mårtenstorget i lund.
/ida
len. mjuk. ev låång, smekande smak. Men inte helt säker på att den slår King Cashew. Men ta en macademia o lägg en liten bit marabou mjölkchoklad i munnen samtidigt. Smaskens.
(detta efter en fantastisk spenatsallad köpt på "LaGazelle" i Hötorgshallen)
FastFoodLovers
Saknar dej, Lisa.
Lisa, gav efter en del plågor upp vinskrivandet för ett par år sedan. Tydligen fick man inte jobba på Systembolaget och skriva om vin samtidigt. Men om du säger att det finns pengar att hämta på frilansbasis så ställer jag upp på studs! Erbjöd sommarens Bordeaux-intervjuer till din polare Alice Brax (okej, klockan var mycket) men likväl - Alice sa ändå artigt nej. Upplägget? Typ Pessac Leognan revisited. Eller: varför Vita Bordeauxer kommer stort 2006. Fast mest av allt vill jag skriva hyllningsartiklar till Hofstätter och Alto Adige.
Jag som just hade upptäckt din fantastiska blogg, och så får ni ett stambyte på halsen. Värre för er än för mig såklart, men jag måst säga att jag saknar dina inlägg. Kommer renoveringarna pågå länge?
Me? http://somanyunsolvedmysteries.blogspot.com
Men Lisa, nu har du varit borta en hel månad, kan du inte göra en liten miniuppdatering åtminstone for oss som saknar dig?!
Åh, jag har avgett ett heligt löfte att inte blogga förrän min rygg är bra. Ni vet hur det är — det är lätt att fastna i bloggträsket!
I brist på annat mysigt på din blogg gick jag in på SVD och hittade dina räkfärssnittar. Mums!
Ta hand om ryggen,
Eva
Har provat de nötterna nu! Urgoda! Cashewnötter är dock fortfarande svårslagna.. ;)
Om du bor i Helsingborg eller i dess närhet så kan man handla nötter däribland Macadamianötter på Tasy House i Helsingborg på Södergatan.
Sjukt dyra? Snick snack! Köp på Lidl, kostar 9:90 för en påse med 125 gram :P
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida