Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, december 07, 2005

Snabb kall sås

Att röra samman kalla röror i sista minuten är en rolig utmaning. Egentligen inser jag vad jag håller på med: eviga tröstlösa försök att skapa en sås som ger mig samma kickar som barndomens filsås till skolans soggiga fiskpanetter. Jag vet inte hur jag skulle reagera på filsåsen idag, men då älskade jag den hett.
Ribban har onekligen höjts sen dess. Men här är en lyckad kylskåpsrensning som serverades åt de vuxna till gårdagens sprödstekta panko-torsk.
Kaprissås till torsk
1 burk kesella (1%)
1/2 dl svindyr olivolja eller kallpressad rapsolja
1 -2 msk finhackad schalottenlök (äkta vara inte banaschalotten)
2 msk grovhackad kapris
2 msk fryst hackad persilja
svartpeppar
1 tsk finrivet citronskal
1 nypa socker
nymald svartpeppar
1. Rör samman alla ingredienser. Låt stå och samla smak minst en kvart. Ännu godare dagen efter.

1 kommentarer:

Blogger Jessica sa...

Tillåt mig att rekommendera kallpressad rapsolja från Julita gård eller från Gunnarshög.
Den senare kostar 20 kronor sisådär för 2 ½ dl.

09:42  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida