Vuxet mos
Potatismos är bra barnmat. Men medan barnet föredrdar sitt rent vill vi med balserade smaklökar ha mer tryck i det. Gör ditt vanliga mos och dela det i två delar. Smaksätt vuxenmoset direkt i skålen. Kom ihåg att alltid koka upp mjölken till moset. Det gör verkligen stor skillnad. Servera gärna moset till hemstekt rostbiff och gröna ärtor. Sås behövs inte när moset är så smakrikt.
Mos över? Blanda med lite vetemjöl och ett ägg. Stek små plättar. Servera som förrätt med lite rökt lax oppanpå.
Mos över? Blanda med lite vetemjöl och ett ägg. Stek små plättar. Servera som förrätt med lite rökt lax oppanpå.
Vuxen smak i moset
4 portioner potatismos
2-3 msk stark skånsk senap
75 g grovriven extralagrad prästost
2 msk fryst gräslök
ev 1/2 msk rostade bruna senapsfrön
1 msk smör och rapsolja
nymald svartpeppar
1. Vänd runt moset med smaktillsatsen. Smaka av med salt och peppar.
2 kommentarer:
Mos med iblandad pesto är inte heller dumt :). Eller med dill och andra kryddörter.
Matnördfråga; varför ska man koka upp mjölken till moset? Vad får det för effekter? Vill man söta mjölken med temperaturbehandlingen (jfr UHT) - och är det isåfall menlöst att koka låglaktosmjölk som redan är värmebehandlad?
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida