Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

söndag, december 11, 2005

Kulinarisk klyscha

Det enklaste är det bästa, det har jag själv sagt otaliga gånger. Tyvärr stämmer det inte alltid. Igår bevisades motsatsen av fyra små vildbasare ledda av den outtröttlige William.
Rätten ärtor i julmust är ingen hit, även om det är lätt som en plätt att laga.
Jag mindes då en väninna som på släktmiddag blev bjuden på en enkel rätt, diabolisk på så vis att den kombinerar två totalt harmlösa produkter till en helhet som bara kan beskrivas som vederstygglig.
Vad sägs om förrätten avokadofjäril med skogsbärsyoghurt?

16 kommentarer:

Blogger Anne sa...

Jag hade en korridorskompis som älskade att experimentera. Ibland bra, oftast inte. Det jag framför allt minns är hans resonemang att avocado är gott, banan är gott: bavocadodippen var född! Och nej, den var inte god. :)

16:41  
Blogger Alice sa...

Och jag som trodde att avokado alltid var gott. Nu har jag dessutom hämtat min post i Malmö och läst ikapp mig på Gourmet. Mycket trevlig läsning om ditt kylskåp Lisa.

10:36  
Anonymous Anonym sa...

Ett par goda vänner blev en gång bjudna på gäddpizza.

19:29  
Blogger Jessica sa...

Anka a la Hawaii är inte heller nån hit. Anka stekt med ananas och alltsammans serverat i urgröpt ananasskal.
Tack men nej tack. Tror jag avstår.

20:35  
Blogger Vinlusen sa...

En av Uplands Nations paradrätter tidigt 1980-tal var Biff Belvedère. Entrecôte med banan, bearnaise och någon sorts potatis. Som god två kom "Biff Moskva" istället för banan hade man svart rom av något slag. Möjligen en annan sås också.

22:36  
Anonymous annette sa...

Fanns det inte något barnprogram någon gång i forntiden (typ när jag var liten), med en björn som inte kunde förstå varför strömming med hallonsylt inte var gott, eftersom strömming var gott, och hallonsylt var gott...?

09:00  
Blogger Jessica sa...

Jag har aldrig riktigt förstått vitsen med flygande jakob heller, apropå det där med banan. Nån som vet var den rätten har sitt ursprung?

12:01  
Blogger Vinlusen sa...

Och så finns ju Brasses berömda sockerkaka i "Fem Myror". Där hade han bland annat stoppat i lakrits, korv och kola. Apropå den där björnen.

15:46  
Blogger Manne sa...

Angående Flygande Jakob så gjorde jag det för några engelska vänner häromdagen. jag gillar det, och det blev en snabb hit bland mina kompisar också (trots att de aldrig smakat en sån blandning förr). Eller kanske de bara var snälla.

Även jag var nyfiken på ursprunget, min mamma och en bekant bidrog med några visa ord, komplett med källa och allt.

16:49  
Anonymous Maria G Francke sa...

Avocado & skogsbärsyoghurt it is! Kan meddela att det smakade...intressant. Men i den aktuella familjen brukade man också dricka apelsinjuice, helst med fruktkött, till de färska räkorna.

13:55  
Blogger Manne sa...

Ang din kommentar på min blog om Flygande Jakob: Servera Flygande Jakob till en date?!? Det är ju bara... ...så fel! Nej, det går inte. ;)

Vad det gäller storlekar på mått, det är helt klart ett internationellt dilemma... Har till och med insett att många föredrar att inte använda rymdmått alls, utan väga de flesta ingredienser.

Vad det gäller volymmått funderar jag på att göra en enkel omvandlingstabell och länka till den från alla recept. En sån borde ju iofs finnas på nätet redan, någon som vet?

14:47  
Blogger Lisa sa...

Jag brukar köra gram och ml i internationella recept. Deciliter är väldans svenskt. Det finns bra sidor som omvandlar i ett nafs ska kolla och göra ett inlägg om det.

14:55  
Blogger Jessica sa...

Gram och uppvägning av ingredienser är helt strålande! Recepten blir bättre, mer precisa. Skaffade en bra våg där man kan nollställa mellan varje ingrediens. Nu känner jag mig lite avogt inställd till recept med deciliter. Kalla mig en baksnobb bara ;).

10:47  
Blogger Redaktörn sa...

En gång för länge sedan serverade min stressade mamma fiskbullar och snabbmakaroner. Jag blev aldrig mer densamme.

13:35  
Blogger Manne sa...

Ööööörrk! Fiskbullar och makaroner? Blergh!

På tal om måttenheter: men hur många har en våg hemma som kan användas till att väga hyfsat små kvantiteter? Det härn är helt klart ett område som borde harmoniseras, kan inte EU fokusera lite på det här enomrma problemet istället för nya sätt att övervaka oss? Jag menar, vi måste ju alla äta...

14:19  
Blogger Ilva sa...

Har har ni en Cooking Measure Converter lank:
http://www.csgnetwork.com/cookconvert.html/

17:50  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida