Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, november 24, 2005

Skam och äppelmos

Eh! Sprang in i en vägg av arbete och hann varken blogga eller plåta. Ska bara i snabbhet tipsa om goda saker att ha i äppelmos. Jag kokar mitt mos på Gravenstein och sockrar måttligt. Grovt mos med hela bitar är bäst.
1. Lätt stötta anisfrön och lite rivet citronskal. Smaskens till mjölk eller till kalvstek.
2. Kanel och en aning rosenvatten. Toppa med grovhackad rostad mandel. Helmjölk till!
3. Riven ingefära i riktigt grovt äppelmos. Servera till skinka.

3 kommentarer:

Blogger Jessica sa...

Äppel- eller päroncurd med kardemumma och/eller kanel är inte helt fel heller :). Men inga bitar här heller utan fint passerat.

08:26  
Blogger Isobel Hadley-Kamptz sa...

Jag har i en halverad vaniljstång i mitt mos. Himmelskt. Ser dessutom vådligt tjusigt ut i burkarna sedan.

11:07  
Blogger Kinna Jonsson sa...

Riven pepparrot i ett slätt mos. är gott till kötträtter. =)

11:00  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida