Skam och äppelmos
Eh! Sprang in i en vägg av arbete och hann varken blogga eller plåta. Ska bara i snabbhet tipsa om goda saker att ha i äppelmos. Jag kokar mitt mos på Gravenstein och sockrar måttligt. Grovt mos med hela bitar är bäst.
1. Lätt stötta anisfrön och lite rivet citronskal. Smaskens till mjölk eller till kalvstek.
2. Kanel och en aning rosenvatten. Toppa med grovhackad rostad mandel. Helmjölk till!
3. Riven ingefära i riktigt grovt äppelmos. Servera till skinka.
1. Lätt stötta anisfrön och lite rivet citronskal. Smaskens till mjölk eller till kalvstek.
2. Kanel och en aning rosenvatten. Toppa med grovhackad rostad mandel. Helmjölk till!
3. Riven ingefära i riktigt grovt äppelmos. Servera till skinka.
3 kommentarer:
Äppel- eller päroncurd med kardemumma och/eller kanel är inte helt fel heller :). Men inga bitar här heller utan fint passerat.
Jag har i en halverad vaniljstång i mitt mos. Himmelskt. Ser dessutom vådligt tjusigt ut i burkarna sedan.
Riven pepparrot i ett slätt mos. är gott till kötträtter. =)
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida