Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, november 30, 2005

Mat att hata

Vid mogen ålder håller jag på att mjukna i min tidigare oresonliga inställning till världens äckligaste ingrediens: vinterpotatis. Den går att äta. Inte minst när man kör lite tough love och förvandlar den till oigenkännlighet med kryddor från Kerala eller sinnrik tillagning.
Därför måste frågan ställas: Vilken är den godaste potatissorten och var köper man den?
Min höstfavorit heter Amandine och är inställsamt smörig i konsistensen och har mjuk mandelsmak. Däremot hatar jag mandelpotatis utom i fiffiga rätter som ett grovt potatismos med brynt smör och pepparrot.

PS:
Mina kollegor på Matblogg lagar gärna potatis.

2 kommentarer:

Blogger Jessica sa...

Den godaste potatissorten är vanlig King Edward, köpt i stor säck från gårdsbutik på Badelundaåsen utanför Västerås. En annan är potatis från en gård i Dalarna. Ska kolla på påsen vad gården heter nästa gång jag har ärende ner till matkällaren. Självplock är också helt fenomenalt. I mitt hus har vi gammaldags matkällare. Helt perfa för att förvara potatis och rotfrukter. I Japan kostade 500 gram potatis motsvarande lite drygt 30 kronor så nog attans har jag sett till att äta mycket potatis när jag är hemma :).

14:04  
Anonymous Anonym sa...

Jag gör som Jessica, självplockad (på Ica) King Edward är alltid bra att ha hemma till mos, soppa, klyftisar blandannat. Men om ni inte har prövat Sparrispotatis förut så ska ni göra det. En riktig delikatess som man kokar och njuter av. Men se till att koka för mycket, den är nästan bäst knaperstekt. Vänner till mig har beskyllt mig för att ha förstört balansen på matbudgeten efter ha ha bjudit på Sparrispotatis. Den är beroendeframkallande.

Eva

14:43  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida