Majs blir inte bättre
Som barn var jag tokig i majs. Till min stora sorg gillar inte Johans ungar passionen. Det funkar inte ens när jag försöker med mitt allra mest raffinerade och barnvänliga recept:
Jo, naturligtvis är pinfärsk majs på kolv ännu godare. Kokt eller rostad. Helst med lite smör och rapsolja blandat med pressad lime, hackad salladslök och lite chipotle. Eller bara som den är rätt upp och ner.
• Koka upp fryst eller burkad majs i lite mjölk. Dra av plattan.
• Vänd ner lite finriven parmesan, nymald svartpeppar och kanske lite finstrimlad salvia eller salladslök.
• Servera till äggröra och stekt skinka eller som tillbehör till en kotlett med tomatsås. Förunderligt gott.
Jo, naturligtvis är pinfärsk majs på kolv ännu godare. Kokt eller rostad. Helst med lite smör och rapsolja blandat med pressad lime, hackad salladslök och lite chipotle. Eller bara som den är rätt upp och ner.
3 kommentarer:
Barn är så trivsamt ärliga!! Min systerdotter älskar allt i grönsaksväg men vägrar äta korv. När hon var två skulle hon prompt smaka på stora fyllda kapris och sardellfiléer. Alla höll andan, tänkte att ungen skulle tycka att det var uräckligt men hon åt och åt. Jag i samma ålder bara hatade grönsaker. Men så hade jag en mamma som inte direkt var någon stjärna i köket.
Ska testa majs med parmesan på min son, och jag är ganska säker på att han gillar det. Gröna ärter är favoriten, tätt följd av blåbär, Havrefras och glass. Allt går bra utom blad; persilja, sallad och koriander skrattar han bara åt och spottar. Det är inte mat.
Jag blir så hungrig av att läsa din blogg, och så får jag hemlängtan till mitt kök :) Det är bra.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida