Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, juni 21, 2005

Kalas på Kajak

The history of every major galactic civilization has passed through three distinct and recognisable phases: those of survival, inquiry, and sophistication. Otherwise known as the ‘How’, ‘Why’, and ‘Where’ phases. For instance, the first phase is characterised by the question: “How can we eat?” The second by the question: “Why do we eat?” And the third by the question: “Where should we have lunch?”
- Douglas Adams
Få ställen i galaxen är så klent utrustade med lunchställen som Hornstull. Jo, visst kan man gå till lysande Seyhmus. Eller klämma en stadig vegobuffé på Lasse i Parken. Men kräver kropen animaliskt protein befinner man sig i trubbel. En sådan tur att man raskt kan traska över Västerbron och äta på Kafé Kajak.
I den gistna kåkens enkla kök huserar en kvinna som kan krydda. Följaktligen förses laxen med nipper i form små frön av senap och anis och serveras med tzatsiki samt grov bulgursallad. Medan kycklingen (något torr måste erkännas. ) får sällskap av en sallad på rostad sötpotatis parfymerad med koriander och lime i perfekt balans. För futtiga 75 pix får du njuta av matmagi och då ingår en kopp kaffe på verandan. Dessutom är allt kravmärkt, närodlat och ... Äh, du fattar konceptet. Rekommenderas!

1 kommentarer:

Blogger Elin sa...

Åh tack för lunchtipset, det är på gångprommis från min hood!

11:20  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida