Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, mars 30, 2007

Vinka vinlusen, vinka!

smörgåstårtaHörrni! Xoko är nu larmade. Vi inträffar där från 17.00 ikväll för pintxos, vin och en och annan liten bakelse.
Vi gråter en skvätt över att vår Vinlus reser österut och gläds med honom åt det stora äventyret. Och förbuffas över det faktum att inte ens fantastiska Xoko kan motbevisa min teori att smörgåstårta är det yttersta tecknet på en civilisation stadd i sönderfall. Däremot inger deras bäst-i-stan-croissanter hopp om mänskligheten.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer:

Blogger Lagers tabberas sa...

Smörgåstårta såg dagens ljus så sent som 1958 - det var välö till en begravning. Av de fem begravningar jag bevistat de senaste två åren har det serverats smörgåstårta på fyra. Mina barn som alltid får äta något annat vill ha smörgåstårta när de fyller år, ovetande mina erfarenheter.
Smörgåstårta är ett sybaritiskt tecken snarare än ett tecken på civilisationen i sönderfall om man inte följer tesen att smör och pålägg är att räkna som tvesovling och därför ett brott mot Gud.

15:06  
Blogger Martin sa...

Tvesovling är ett gammalt fint ord som vi borde använda oftare

15:29  
Blogger Oskar sa...

Tvesovling är mycket bra ord. Använder det så ofta jag kan. Tar ibland både ost och skinka på mackan bara för att få ta ordet i min mun.

19:09  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida