Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, mars 29, 2007

Tåg till tusen

Jag älskar att åka tåg. Flyg har för övrigt tappat all sin coolness i och med att det blev billig boskapstransport och man efter förnedrande visiteringar inte ens fick ta ett läppstift genom säkerhetskontrollen när jag åkte från USA.
Fiffiga Fritidsresor hänger på miljöpaniken genom att börja arrangera tågresor.
Problemet är att det ofta är tre gånger så dyrt som att flyga. Vi skrinlade våra planer på Bilbao-resa på grund av ohemula priser. Skriv gärna förslag på bra tågresor i kommentarerna.

Edit: Och hur stor roll spelar sånt här? Urusel okritisk artikel som inte ställer den väsentliga frågan hur stor del av den totala bränsleförbrukningen som sparas in på "gröna inflygningar". Låter som PR-trick.

Etiketter: , ,

13 kommentarer:

Anonymous Petra sa...

Läste i SJs tidning att Interrailkortet ska göras om igen, och det verkar bli till det bättre. Även för oss som är över 26.

Kolla denna länk.

11:50  
Blogger Patrik sa...

Det är tyvärr alltför lätt att må illa på tåg, i alla fall om man åker till/från Malmö och vill spela DS.

En bra tågresa är direkttåget Stockholm-Strömstad, men det har mest med ett par öar utanför Strömstad att göra.

13:43  
Anonymous Elin sa...

Tagsnutten Abisko-Narvik ar inte sa dum och saluhallen i Narvik bjuder pa finfin lunch innan man aker tillbaka till Abisko som har en alldeles utmarkt resturang med ekologisk profil. Och blabaren ar gratis i skogen.

14:16  
Blogger Lisa sa...

Tack Petra! Lägger ut länken och blev rysligt sugen på att tågluffa. Det var ju, ehem ... 21 år sen sist.

14:21  
Blogger M sa...

Vi som bor i Skåne kan ju åka billigt tåg till Berlin numera, med biljetter köpta på Skånetrafiken på Centralstationen. Mig veterligen finns det ingen information om detta på Skånetrafikens hemsida, och man kan inte heller köpa biljetterna någon annan stans än på ovannämnda adress. Tyvärr.
Men - billigt tåg till Berlin alltså.

16:37  
Blogger Svante sa...

Hur billigt?

16:57  
Blogger M sa...

Typ 375 kr. Enkel resa. Det är billigt tycker jag. Med tanke på att den billigaste bussen koster typ 250 spänn, tycker jag att 125 kr extra för SÅ MYCKET BEKVÄMARE resa är ok. Eller är 375 dyrt?

17:08  
Blogger Joakim sa...

För den som vill bila i europa är biltågen genom tyskland ett strålande alternativ till bilköer på autobahn. Rulla på bilen i Hamburg på kvällen och vakna upp i södra tyskland, italien eller frankrike. Det går också att räkna hem ekonomiskt så någon dyrare resa blir det inte och packningen slipper man släpa på. Har själv provat sträckan Hamburg - Lörrach förra sommaren som var så lyckat att det blir samma sträcka igen, fast ett nytt resmål i slutet. Mer info finns på www.dbautozug.db för den som är intresserad.

17:24  
Anonymous Petra sa...

Jag med, och jag har ju aldrig tågluffat! Kanske dags i sommar?

11:10  
Anonymous gitto (som inte orkar sajna in på blogger ) sa...

Nattåget Malmö-Berlin går att kombinera med morgontåget till Prag - en av de vackraste tågsträckor jag rest. Långsamt, puttrande tåg längs floden. Massor av berg med gamla borgar och sånt. Och det kostar nästan ingenting! Förra sommaren fick jag resan för 2000 kronor - inklusive tre nätter på vandrarhem. Laterna Magica heter resebyrån som jag verkligen kan rekommendera!

Tåget går dessutom vidare till Budapest om man vill vidare!

11:14  
Blogger Kristina Eriksson sa...

Svenskan hade en artikel om att resa med tåg i norra Italien för ca 3 v sedan. Det verkade väldigt trevligt, inte minst om man är matintresserad. Sedan kan man säkert kombinera det med ett tågluffarkort!

14:03  
Anonymous Johan sa...

Åker tåg Göteborg-Rom t.o.r varje jul. Funkar i regel bra, kostnad ca 3500-4000 inkl sovkupé.
Nu har jag bokat till Sevilla, 4.500 / person inkl 2 övernattningar / väg. Så får man lite tid i Paris också :)
Ett tips är att inte ringa till SJ utan till DSB. De har erbjudanden som är helt oslagbara (t ex Köpenhamn-Paris DKK 650:- / väg) som SJ inte verkar ha tillgång till.
En annan bra sida är www.seat61.com, en flygrädd snubbe som tipsar om bra resor. Interrail lönar sig om man ska åka runt till olika ställen, men inte om man har en förutbestämd rutt.

09:49  
Anonymous Anonym sa...

Tågcharter är jättebra i syfte att minska oljeförbrukningen (eftersom oljan är på upphällningen). Tyvärr blir det en total motsatt effekt för koldioxidstollarna eftersom elkraften nere i europa kommer från kolkraftverk... *lol*

08:02  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida