Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, mars 28, 2007

Kayatoast med lime och limebasilika

Kaya toast
Tänk dig lemoncurd men utan lemon. Men med mäktig kokosötma. Dyker ordet "kaya" upp i din besatta hjärna medan mungiporna börjar streta uppåt är du förmodligen en medberoende. Om du inte ens tänker "smaskens" är jag inte säker på att det här är rätt blogg för dig.
Egentligen hade jag tänkt göra egen kaya men den färdigköpta, som du hittar i asiatiska butiker är så pass bra att jag ångrade mig. Istället piffade jag upp burkad kaya med lime och limebasilika (bai manglak). Fotot togs av Ingvar Eriksson, melaminporslinet kommer från Singapore.
Kayatoast med limebasilika
(8 pyttemackor)
4 skivor fiberrrikt ljust rostebröd
1 1/4 dl kaya
1 msk pressad lime
1 tsk finrivet limeskal
några rejäla kvistar limebasilka
1. Blanda kaya med pressad lime och rivet limeskal.
2. Rosta brödet. Bred på kayan i ett rejält lager. Strö över blad av limebasilika. Lägg ihop bröden och skär i trevliga former.

Etiketter: , ,

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Åh. Bloggöl igen som jag missar. Dagisbacillerna har intagit min kropp. Snörvel. Ha det ljuvligt och roligt. Lova!

17:51  
Blogger Anne sa...

Åhå! Och var hittar man kaya, månntro?

22:13  
Anonymous Anonym sa...

Men vad är kaya? *vet ingenting*

23:41  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida