Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, februari 03, 2007

Konstruktivt

Bästa bloggen för den som verkligen vill göra nytta.

6 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Här ska det rangordnas. Är det inte köttsås så är det bloggar. ;)


Kan vi läsare få juryns motivering denna gången?

Glöm inte att det finns många bra konstruktiva bloggar som gör nytta, vi kanske blir stötta nu. ;)

/Robert

17:08  
Blogger Lisa sa...

Bäst idag!
I morgon är det någon annan som är bäst.
Men jag tycker att andra ska bilda sig en egen uppfattning utan att man skriver dem på näsan.
Jag gillar den för att den sakligt lyfter fram goda, realistiska exempel. Och i och med det får andra att vilja göra mer. All pedagogisk forskning visar att beröm är det som är bästa vägen till gott uppförande. En rejäl åthutning kan förvisso behövas ibland ...

18:17  
Anonymous Anonym sa...

Okej, bra att få en förklaring också. Sitter ju här och retar upp mig för ingenting. ;)


Håller med dig i mycket och bästabloggen också, men det finns mycket på den bloggen som jag ifrågasätter.

Ta artikeln "Enbart vinnare när Unilever samarbetar med Friluftsfrämjandet " som ett exempel. En kampanj som ökat försäljningen av Ariels tvättmedel. BRA!! Tjena hallå!? Än så länge har inte Ariel gjort något bra tvättmedel som är RIKTIGT miljövänligt. Å speciellt bra i testerna brukar de inte vara heller.

Hade artiklen handlat om Ecover eller något annat RIKTIGT tvättmedel, så hade jag gjort vågen.

/Robert

18:33  
Blogger Lisa sa...

Ecover är ett alldeles utmärkt tvättmedel (och dyrt!) som vi använder när vi kommer över det. Men nu är inte bloggens syfte att tuta i luren för de optimala produkterna utan att visa hur det kan löna sig för ALLA företag att tänka mer miljömässigt och etiskt. Ett steg i taget.
Eftersom jag är en mycket pragmatisk människa tycker jag att det är lysande. Jag struntar blankt i om det är företagen själva som startat en blogg.
Din blogg som lyfter fram ekologiska produkter är ett utmärkt komplement.
Det här är en kamp som måste föras på alla fronter för att den ska angå fler än ett fåtal extremister.
Förresten tycker jag att det är utmärkt om du springer och biter dem i benet. Jag har inte tid att sitta och försvara varje enskilt inlägg de gjort.

21:17  
Anonymous Anonym sa...

Nix, det blir inget bitande i benen från min sida. Som du antyder, de och jag är inte på samma nivå. En miljöextremist som nafsar några miljöokritiska ekonomer/akademiker i hälarna, gör nog varken till eller ifrån. Men det som gör mig lite illamående är att de i sina texter nästan hyllar företag som Shell, Exxon, Unilever, Wal-Mart med flera. Personerna bakom bloggen är säkert kunniga inom CSR men uppenbart okunniga eller ointresserade av hur de multinationella företagen arbetar och hur de påverkar miljön. Vad bloggskrivarna borde göra, enligt min bedömning, är att ta kontakt med någon större miljöorganisation och få lite upplysning om de nämnda företagens arbetsmetoder, historia och miljöpåverkan.

Tillsist kan man ju fråga sig varför de bloggar anonymt? För mig blir det hela lite tveksamt, då de verkar ha ett okritiskt sätt att skriva på. Visst som du skriver, ska man ge uppmuntran, men man kan ju inte uppmuntra vad som helst bara för att det är lite bättre än det värsta. Att vara miljövänlig i dag betyder ju bara att det man valt är lite bättre än något som är sämre. Bara för det är det inte säkert att det är hållbart i längden.

Ytterligare tillsist så kan jag bara se hur de stora drakarna utnyttjar trenden med CSR, för att inte tappa kunder eller för att med ”etisk” reklam knyta till sig fler. Åter igen så går stora flertalet av oss på kampanjerna och historian har upprepats än en gång. Sen får man ju inte bli paranoid. Det finns trotts allt en hel del företag som gör gott också.

Iden med CSR är jättebra och är värd all beröm, men som med allt annat gott, så kan det missbrukas, i detta fall som t.ex. ”Greenwash”.

Så var kritisk där ute, men glöm inte beröm!

/Robert

00:59  
Anonymous Anonym sa...

Lisa, bra att ni använder Ecover ibland! *berömberömberöm*

:)

PS
Det är inte Ecover som är dyrt, det är de vanliga tvättmedlen som är för billiga. Du måste ju se helheten, vad du får för pengarna, renare miljö osv... men jag förstår, om man har 5 barn och en lortig karl som är bilmeck... DS

01:05  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida