Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, januari 31, 2007

Årets Kock

SM i professionell matlagning pågår för fullt. Bara hemma en sväng och pustar ut. Ärligt talat är jag rätt ointresserad av spektaklet eftersom jag själv är renons på tävlingsinstinkt och därför inte förstår mig på tävlingar på blodigt allvar. (Jag är en pinsamt usel förlorare och en ännu sämre vinnare. Därför nöjer jag mig med att arrangera lite fjant-tävlingar här på bloggen.) Och jag blir alltmer less på snofsmat som kostar mer än den smakar.
Skälet till att jag håller mig i faggorna är (förutom gratis mat och fylle - jag är ju notoriskt snål) att jag gillar att nudla med alla andra matmänniskor på en gång. De flesta är supertrevliga. Och när det är gratisfylle med i bilden brukar mycket pikant skvaller både förmedlas och rent av uppstå. Ett år i min ungdom orsakade jag den i särklass största skandalen.
Extra roligt är det att valla runt lovande nykomlingar som Gitto . Men för att hon inte ska tro att hon är något presenterar jag henne som min hamster. Så tänk er för innan ni försöker tjata er med nästa år.
Och för er insatta kan jag meddela att hon nu är presenterad för Jan Hedh.
Och för er som efterlyser genusperspektiv publicerar jag en krönika om köksmaktsordningen i morgon.

9 kommentarer:

Blogger Lagers tabberas sa...

Lisa - Årets kock ur ett annat perspektiv här (från kvart över två)

15:59  
Anonymous Anonym sa...

Oj, så nu möts de- gitto och jan! hur gick det???
/en som följde Gittos debatt mot jan hedhs snobberi

16:19  
Blogger Lisa sa...

Hedh är en förtjusande man vilket Gitto insåg. De förlöpte omedelbart och ska nu starta tunnbrödsbageri i Flen!
Allvarligt så är Hedh underbar och en mycket generös person. Hans redaktör borde bearbetat receoten eller gjort böckerna mer användarvänliga.

16:42  
Anonymous Anonym sa...

Man får bara inte kasta ur sig A om man inte knystar B...i synnerhet inte om det gäller skandaler, stora skandaler!

För en annan som inte hade möjlighet att frottera sig med alla gratisätare i år(förra året kändes det som att majoriteten var gratisdrickare..)har största nöjet idag varit att varken Ljung, Svensson eller någon annan var medveten om att mickarna inte var avstängda mellan praten. Alltså fick man likt en liten, nöjd och nyfiken fluga på väggen njuta av naket bakom- och mellansnack, fniss fniss... För er som missade det hela så möts exempelvis alla Årets kockar för fördrink(ar) på Fredsgatan kl 17. Det berättade Stefan K för Karl L, när han egentligen borde varit upptagen med att agera jurymedlem... Ja jisses...

18:11  
Blogger Kinna Jonsson sa...

Lyssnade lite på webben på tävlingen.
Håller med dig om att snofsmat måste smaka minst lika gott som det ser ut och ser fram emot dina små roliga tävlingar. =)

21:34  
Blogger K sa...

Hälsa hamstern och glöm inte att tvätta pälsen!

21:51  
Blogger konjären sa...

Jan Hedh är stor. Det var ur hans Desserter som helgens vaniljsås kom. Kanske inte det mest komplicerade i den boken, där mer än varannat recept börjar med "Dag 1: ... ", men i alla fall.

Hoppas ni fick en skön kväll och mycket gratisbubbel!

23:10  
Anonymous Anonym sa...

Jag följde TV sändningarna för något år sedan. Fy tusan vad PK det var. Jag ville höra vad jurymedlemmarna tyckte om maträtterna. Både det som var bra OCH det som var dåligt. Efter det har jag inte orkat titta. Men kan det vara som i Grammisgalans fall? När TV kommer in i bilden så städas evenmangen upp för att bli barnvänliga. All fylla & skandaler försvinner till 99%?

08:44  
Blogger Lisa sa...

Jag tycker inte att det är PK att vara positiv. Det har blivit så omodernt att vara sympatisk. De här kockarna satsar allt de har, ska domarna sitta och vara sarkastiska på de tävlandes bekostnad för att roa tittarna? Det är inte Let´s dance.
Överhuvudtaget gillar jag inte begreppet "politiskt korrekt". Ett enkelt sätt att avfärda människor. Misstänker att jag är det så in i bomben.

23:37  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida