Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, april 20, 2006

Bra, bättre, Bockholmen

Brunch är ingen måltid, det är en ursäkt. För bakfulla eller bara utarbetade är det en ursäkt att trycka i sig feta grejor som inte kvalar in i det Livsmedelsverket anser vara en riktig måltid. Krögarna tar alltför ofta brunchen som alibi för att kränga ut flottiga nudelsallader och soggiga gratänger på råvaror som hittas längst bak i kylen. Ja, jag är desillusionerad efter att ha testat på Stockholms brunchutbud.


Lyckligtvis finns det undantag som ljuvliga Bockholmen. I en gul träkåk långt ute på röda linjen bjuds försmak av skärgårdssommar. Brunchbuffén är liten men varje rätt är vald med omsorg och tillagad så att råvarorna framhävs. Ja, nästan allt är riktigt, riktigt gott. Lagom kryddigt för att liva upp avslagna gäster utan att störa den ibland så ömtåliga söndagsmatsmältningen his mer nedfarna besökare. Stockholms godaste bacon serveras som små segel, elegant uppträdda och stekta på spett så att de inte knörvlar ihop sig så där ynkligt.
Ett fat pocherade ägg med skira dillvippor, är en syn för gudar, ett gäng bakade tomater friskar upp, revbensspjällen bjuder mild men distinkt hickorysmak. Feta såser saknas inte vilket är en innerlig tur när man behöver få nerverna inbäddade i hollandaise och aïoli inför måndagens ävlan.
Börjar ni bli mätta? Plocka åt er ett fat av de smarriga chokladkakorna och ät på verandan om solen är snäll och skiner på er. Espresson fick godkänt av min ibland pinsamt petige man, men presskaffet var faktiskt lite i blaskigaste laget.
Beställ bord för krogen är liten. 08-624 22 00

7 kommentarer:

Blogger Xtian sa...

Brunch i all ära (även om vi föredrar Brunchens mindre rumsrena kusin - hotellfrukosten), men kolla in Bockholmens julbord! Måste boka nu känner jag... Går efter mottot "julbord bokat innan pingst". Funkar mycket bra.

(Lisa: frulle på Doddes nästa vecka? Maila mig om dag(tisdag?), tid o val av Doddes)

09:43  
Blogger Elin sa...

åh vad kul, bockholmen har funnits med på attgöralistan varje sommar nu, men ja, så kommer man inte iväg, tack för påminnelsen :)

10:12  
Anonymous Anonym sa...

För att kunna äta med liv och lust utan samvete rekommenderas 2.45 minuters promenad runt Brunnsviken innan.

God helg,

Eva

12:44  
Blogger Jessica sa...

Om Bockholmen visste jag inget men nu är den uppsatt på listan över krogar att prova. Får passa på innan sparrissäsongen är över. Den vita sparrisen och ankconfit är sånt som väcker intresset!

10:02  
Blogger Frida sa...

Låter fantastiskt! God brunch i närheten av promenadstråk vid vatten är underskattat. Saknar den riktigt fina brunchen på Riddersviks gård i Hässelby. Kumla Herrgård i Tyresö har också en bra brunch.
Å andra sidan är jag inte främmande för nån enstaka fulbrunch inne i stan heller.

11:17  
Blogger Kinna Jonsson sa...

Tack för att du påminde mig. Bockholmen är fantastiskt!

11:23  
Anonymous Anonym sa...

Var och åt julbord den 4 december 2011.

Nonchalant, dryg och allmänt ointresserad personal. Trångt och hög ljudvolym i lokalen. Julbordet var dåligt planerat med ologisk uppbyggnad t.ex skinkan på ett ställe och tillbehören såsom katrinplommon, äppelmos och senap på ett helt annat.

Maten tog slut mer än en gång och personalen var långtifrån intresserad av att fylla på. Potatis tog ständigt slut, brödet var torrt samt en slarvig mix där alla brödrester verkade få trängas i hög (inte ens upplagt var sort för sig)

Det hela var väldigt slarvigt upplagt och inte visuellt tilltalande på något sätt!

Det hela avslutades med ett dessertbord med köpt ischoklad samt vad jag tror var köpta brända mandlar och mintkyssar.

Det här var första och sista gången jag satte min fot på Kumla Herrgård och dom har en MYCKET lång väg att gå för att höja betyget. Lägg pengarna på något annat.

MVH
/Kocken

20:01  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida