Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, juli 02, 2005

Lördagsutflykt för matälskare

När man flyttar till en ny stad tar det ett bra tag tills man snokat upp de bästa ställena att handla. På Nicolettas inrådan åkte vi till Munirs Livs i Skärholmen. Det här är några av fynden:

Så nu vet ni hur det kommer att dofta i vårt kök de närmaste dagarna. Fortlöpande rapporter utlovas ...
Post Scriptum! Inser att jag bara länkat till mig själv ovan vilket förmodligen leder till håriga handflator och hjärnuppmjukning á la galen ko. Det är svårt att hitta andra ställen att läsa om långväga livsmedel. Tipsa mig gärna!

7 kommentarer:

Blogger nicoletta sa...

Jag gillar Skärholmen C och åker dit så ofta jag kan för att handla på Munirs. Synd bara att de bygger ut själva köpcentret på bekostnad av den trevliga torghandeln. Jag tror att delar av den nu finns vid Myrorna, bakom själva köpcentret. Ibland längtar jag så oerhört efter min veckomarknad i Pireus och efter Michalis som sålde 30-talet olika oliver som man fick smaka på hur mycket man ville. Lisa, jag ser verkligen fram emot tungreceptet.

23:38  
Blogger Lisa sa...

Johan jobbar i Skärholmen fr o m i höst.Så det blir mycket lamm framöver. Pireus låter underbart.

08:27  
Blogger Martin sa...

Har du flyttat ifrån Malmö för gott?

21:44  
Blogger Fru Babsan sa...

Såg dig på teve i torsdags. Kul att du nämnde just svart spiskummin, för jag kom hem med en sådan påse av misstag (skulle ha vanlig spiskummin) och vet inte riktigt vad jag ska ha den till. Tycker inte att den doftar eller smakar så himla mycket.

22:16  
Blogger Lisa sa...

Knepet med svarta spiskummin är att de måste rostas. Då kommer den fina smaken fram. Prova dem på skivade tomater i all enkelhet. Goda i grönsaksrätter i synnerhet med potatis och kål. Svart spiskummin är lite trendigt i Indien eftersom de användes mycket i mogulköket som senaste år tiondet dammats av och moderniserats.

07:07  
Blogger Lisa sa...

Flyttat till Stockholm men har en del av hjärtat kvar i Malmö. Klyschigt men sant. Kommer att vara där en del i höst.

14:18  
Blogger Martin sa...

aha, ok

22:33  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida