Rostad lök ger guldkant
Jag måste erkänna att jag är barnsligt förtjust i dansk rostad lök. Döm om min lycka när jag för några år sedan upptäckte friterad schalottenlök i en asiatisk butik. Mer aromatisk, mindre flottig och dessutom är den glutenfri. Den danska varianten mjöldoppas innan den friteras. Burken på bilden kostar 14 kronor så det är ingen dyrbar last.
Hur används den då?
Överallt! Närsomhelst!
1. Uppgradera leverpastejsmackan på morgonen genom att låta några flagor dansa ned över den.
2. Toppa potatissallad, rostbiff eller en asiatisk kycklingsallad.
3. Ställ en skål med den rostade löken på bordet när det vankas curry så att alla kan strössla sitt nykokta basmatiris med den.
4. Strö över en linssoppa.
5. Blanda ett par matskedar i köttbullssmeten så slipper du finhacka och steka lök för att få den rätta runda löksmaken.
Du kan också laga Yam Woon Sen.
Är det inte hiskligt fett då? Jo, om man tittar på procenten så. Men du behöver bara några gram för att få fin fyllig smak.
2 kommentarer:
Vår familj äter "Danska biffar" sen en tältsemester i grannlandet för många år sedan - köttfärsbiffar på ren nötfärs med mycket salt och peppar till färskpotatis, gräddfil och rostad lök.
Rostad lök rular!
Bra enkel mat, Frida!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida