En tugga av Tallin
En orsak så god som någon till att åka till Tallin är att deras toppkockar utan att blinka presterar en helt animalisk ravioli.
Här är det späck som skivats lövtunt och sedan kärleksfullts lindats runt en fyllning av hackat torkat nötkött. Tyvärr var det ingen av standardrätterna på den utmärkta ölhallen Beerhouse. Munsbiten kommer däremot vara ett av skaparen Dmitri Rooz vassaste vapen i Global Chef Challenge.
Jag kommer garanterat skapa en egen variant till Dmitris ära å det snaraste.
Här är det späck som skivats lövtunt och sedan kärleksfullts lindats runt en fyllning av hackat torkat nötkött. Tyvärr var det ingen av standardrätterna på den utmärkta ölhallen Beerhouse. Munsbiten kommer däremot vara ett av skaparen Dmitri Rooz vassaste vapen i Global Chef Challenge.
Jag kommer garanterat skapa en egen variant till Dmitris ära å det snaraste.
12 kommentarer:
Åh hittar du bra späck på hemmaplan så är du så illa tvungen att berätta var under hot av att bli... ja, vad? bombarderad av pepparkakor?
Det jag skulle komma till var att jag tar gärna emot tips om var bra späck finns.
Jag tänker köpa lardo. Finns exempelvis på NK Saluhall.
Åh lardo...
Jag får se till att bli frisk(are) så att jag kommer härifrån snart.
Åååh, Tallinn är en fantastisk matstad
För 30-talskänsla och tung, gedigen mat testa Glorias.(eller deras vinkällare vägg-i-vägg)
www.gloria.ee
För coolt italienskt med fantastisk meny och service testa Bocca
(www.bocca.ee )
Glorias var ascoolt. Men rätt dyrt.
japp! Nu blev jag bjuden...så jag ignorerade priserna och låtsades som om jag var jackett-klädd borgarbracka med en charleston-dansande liten snärta med paljettklänning och hårband med fjäder...
Vinkällaren vägg-i-vägg är lite billigare.
Åh, vi var på ett ställe snett bortom Rådhusplatsen med grisar till blomlådor - fantastisk fläskstek! Men hoppas du flög dit för båten lämnar en del övrigt att önska.
Båten var het OK faktiskt. Bara vissa dagar det är sjöslag i dubbel bemärkelse.
Fick tunt skuren lardo serverad med honung och valnötter på en resa i Italien. Minns inte om jag tyckte det var gott. Defintivt annorlunda.
Bosse: Prova lardo med lite rå lök och nymald svartpepapr på en tun rostad skiva ljust surdegsbröd. Då kommer du inte glömma det. Galet gott!
Enda gången jag inte gillat lardo är på Armanis restaurang i Milano. Jag valde korkat nog en rätt bestående av tunna skivor lardo omlindade runt en mozzarella med ostrongömma.
http://www.youtube.com/watch?v=ZZcCmsKvB_k
:D
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida