Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, maj 05, 2007

Stinkande ägg

Gourmets charmerande chefredaktör Per Styregård uppmärksammade mig på att Fuchsia Dunlop skrivit om tusenåriga ägg i Financial Times.
I pappersversionen ledsagades artikeln av ett foto av begåvade svenske fotografen Per-Anders Jörgensen.

Etiketter: ,

1 kommentarer:

Blogger Lagers tabberas sa...

Jag vet inte om det är sant, men jag hörde från något håll att det kinesiska namnet på tusenåriga ägg direktöversatt till svenska fick betydelsen "hästpissägg".
Hemma gör vi salta ankägg, när vi får tag i ankägg vilket inte är det lättase. "Kaikem" tar lång tid och lyckas inte alltid. Äggen ska vara pinfärska och läggas i vatten som mättats med salt och kylts efter ett uppkok. Det tar några veckor innan de sjunker till botten och då är de klara att kokas långsamt. Inuti är vitan då som en välsmakande salt grönskimrande gelé och gulan som mandelmassa i konsistensen. Ris, chilli och fisksås till.

07:34  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida