Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

söndag, april 29, 2007

Mer miljögnäll

Inför kvotering av växthusgasutsläppen. Personliga kvoter som du får sälja om du nu hellre vill ha en dyrare lägenhet än att doppa tårna i Röda havet. Ja, inte vet jag exakt hur det går till men vore det inte rimligt att vi inom de mest utsläppsgenererande områdena hade ett slags konto. Och de som redan nu inte tär så värst på klotet eftersom de varken har råd med obegränsade mängder biff eller okynnesflygande skulle kunna få lite mer i kassan.
Svårt och orealistiskt? Herregud, inte värre än de olika bisarra turerna och beräkningarna för pensionssystemet.
Personligen har jag inte slutat resa. Jag tror att resande har otroligt många positiva effekter för mänskligheten (inte minst mig). Se här till exempel. Men jag har helt slutat med inrikesflyg, avstått från halvintressanta men säkert trevliga pressresor och planerar tågluff istället för flygsemestrar.
PS.
Kolla också in hur läckert det kan vara att vara eko-korrekt om man är kreativ!

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Blogger Jessika sa...

Jag förstår inte... Alltså kvoteringen... Det är väl ändå rätt simpelt. Den som använder mest fossila bränslen måste minska den andelen. Därmed inte sagt att vi ska sitta och vänta vi andra.

Jag har en amerikansk kompis. Höj amerikansk bensinskatt till svenska nivåer och se vad som händer... Förhoppningsvis skulle man se en revolution i alternativa energikällor. Dessvärre skulle vi nog se krig i andra delar av världen också.

15:45  
Blogger Jessika sa...

Den amerikanska kompisen gnäller alltid över amerikanska bensinpriser och jag kontrar med de svenska. Och då får jag till svar att var de så höga där så skulle hon inte ha råd att köra bil.

15:46  
Blogger Lisa sa...

Det är så extremt många och komplicerade faktorer som ligger bakom de allt för låga priserna på resurskrävande varor att det är svårt att komma åt det. Och förmodligen politiskt omöjligt.
En handel med utsläppsrätter som baserade sig på realiteten (och inte som den ser ut idag) skulle förenkla betydligt.

16:25  
Blogger Lisa sa...

Förresten är huvudargumentet att nu när vi i I-länder byggt upp ett välstånd baserat på billiga drivmedel ska vi inte förhindra andra länders utveckling genom att höja priset. Småbnder i tredje världen måste ha råd med bensin till traktorer etc. Det är vi som släpper ut mest som ska ta smällen.

11:34  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida