Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, maj 08, 2007

Veckans matnörd!

Glömde ju utse Veckans matnörd. Jag är imponerad av mängden förslag som kom in. Bronset går till Mat och skoj för det entusiastiska tonfallet. Bäst gillade jag Anna-Evas förslag att stö saltet över rå hälleflundra ... Men jag får inte ihop det riktigt med osten oppanpå. Där rök segern snöpligt. En hedrande silverplats kniper hon dock.
Priset går till den allmänt omhuldade teorin att saltet vore fiffigt att ha på kanten till en margarita. Nyckfull som alltid utser jag därför den lika koleriske som välskrivande Staffan till Veckans matnörd.
Priset är inte bra ohygglig ära. Utan också en hibiskus-margarita mixad vid vårt barskåp att hämta ut vid valfritt tillfälle. Margaritan serveras även till Anna-Eva och Mat och skoj vid valfritt tillfäle.
(Nycken ligger under dörrmattan när vi inte är hemma. Is finns i frysen och lime av varierande status ligger alltid i fruktskålen. Putsa gärna fönstrena när ni ändå är på besök, tack!)

Välkomna!

Etiketter: ,

10 kommentarer:

Blogger Lotten Bergman sa...

Bra val!

Nu vill jag bara berätta att jag vill vara med och dricka Margaritan ety den drinken på mig funkar som ett elixir. Eller bara som en katalysator, kanske.

10:01  
Blogger Lisa sa...

Lotten, du och hela familjen har en stående inbjudan. Men barnen får bara dricka 3:or för det är en regel hos oss.

10:12  
Anonymous Anonym sa...

önskar att jag kunde sippa på margarithan men ärligt så var det den gröna bakgrundsfärgen som gjorde det! jag tror att du redan vid fotogrfaeringstillfället tänkte mmmmm....tha tha

15:27  
Blogger Lisa sa...

Anonyma margartiasippare är också välkomna!

15:28  
Blogger Staffan B sa...

Haha tack! Men jag tog ju inte på mig idén alls utan instämde bara med den anonyme matnörden, som formulerade sig så kunnigt.

En gång i slutet av åttiotalet tillbringade jag och en vän två veckor i New York med att huvudsakligen dricka Frozen Margaritas. De hade tre smaker som vi varvade och så kanske vi tog en paus med en öl och en tequila straight up. En kväll gick vi till ett annat ställe men deras drinkar hade inte samma subtila kvaliteter. Sista dagen fick vi varsitt shotglas. Jag har det kvar.Stället hette förstås La Margarita.

20:26  
Blogger Lisa sa...

Staffan: Du vann i alla fall. Livet är inte rättvist, det vet väl du av alla människor?
Du är hur som helst välkommen.

21:04  
Blogger The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Jag vill också dricka Hibiscus-Margaritas. Äsch, alla Margaritas går bra. Glöm bara inte att ändra Veckans Matnörd i länklistan, jag känner att jag har tronat oförtjänt länge där.

22:31  
Blogger Alla vi på Mat och Skoj sa...

Åh tack! Vad kul att få stå på prispallen!
Som tack lovar vi att lägga upp några goda margaritarecept inom kort.

/Alla vi på mat och skoj

00:06  
Blogger Anna-Eva sa...

Uhuhu..jag skrev ju bara "eventuellt ost". Nej jag bara skojar, jag är mycket hedrad över silverplatsen.Tack :)

18:46  
Blogger Space babe sa...

Jag vill också ha frozen hibiskus-margarita...Varför fanns det inget annat pris än äran när JAG blev veckans matnörd? Va va va??? Rave on.

16:36  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida