Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, april 28, 2007

Genidrag: Kanelbullepudding

bullpudding
Vad gör man med överblivna mumsiga kanelbullar? Jo, man låter dem sogga till sig i äggstanning (kanske med några droppar likör?). Sen gräddar man dem i portionsformar till pösiga puddingar. På Siesta i Malmö, så klart!

Etiketter: , , ,

6 kommentarer:

Blogger Gunilla Kinn sa...

Men oj! Hur smakade de?
När jag får kanelbullar över brukar jag, i alla fall i mina mest innovativa stunder (=det har kanske hänt två gånger totalt), skära dem i tunna skivor och torrosta, så att det blir kanelskorpor. Men kanelbullepudding är säkert mumsigare...

19:21  
Blogger Jessika sa...

Istället för sogga läste jag grogga... fast slutresultatet blir väl det samma :).
Jag har gjort en brödpudding på briocheskivor, russin och päron. Hemskt gott. Antar att det här skulle bli ungefär samma.

10:56  
Blogger Anna-Eva sa...

När jag var i gbg i november beställde vi dessert i hotellets restaurang. Vi beställde 2 kaffedrinkar och två kanelbrülée. Servitrisen som var av utländsk härkomst kom tillbaka efter en stund och beklagade men de hade inga kanelbullar. Vi är ju skåningar och kanske svåra att förstå. Nu fick vi tala tydligt och förklara att vi ville ha kanelbryyyyyyllé vilket det hette på menyn. Vi skrattade gott åt detta, då visste vi ju inte att det fanns kanelbullepudding .)

22:10  
Blogger Spectatia sa...

Tack för bra tips! Den här ska jag nog introducera hemma som ett strategiskt led i att få kanelbulleälskande människor att tycka om bread-and-butter-pudding. :-)

19:32  
Anonymous Fredrik sa...

Kul att se. Min mormor (född 05) gjorde så med gamalt vetebröd och kallade det för "brödpudding" - trodde ärligt talat att rätten försvunnit med henne för jag har aldrig hört talas om det någonannan stans!

09:20  
Anonymous Anonym sa...

Vi brukar få detta till efterrätt i personalmatsalen på jobbet ibland. Detta är i Helsingfors och vad jag har förstått så är detta relativt vanligt i finland.

Säsongens nyhet i glassdisken är förövrigt kanelbulleglass. Som en magnum men med bullsmulor och kanelkryddad tjinusksås.

14:38  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida