Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, mars 20, 2007

Matnyttigt

Ambitiös, reflekterande och nyanserad blogg om kost och hälsa. Kost är det vi matnördar kallar för mat, käk, krubb, goff — ordet kost använder vi så sällan vi kan.

Etiketter:

4 kommentarer:

Anonymous Pappa Brun sa...

Hon skriver intressant, hänvisar IBLAND till riktigt intressanta källor (men alltför ofta till Wikipedia, förvirrare, nyfrälsta low-carbare och perspektivlösa brottstycken ur texter om annat). Reflekterande köper jag också. Fastnade ju och läste en hel del.. Men "nyanserad" skulle det nog dröja innan jag etiketterade den bloggen med.

Ge mig en nypa salt..

11:39  
Blogger Lisa sa...

Du får gärna sätta egna etiketter!
Jag håller absolut inte med om allt. En del är dumt men en del är tankeväckande och rätt bra resonerat.

17:40  
Anonymous Pappa Brun sa...

Om inte annat så färgade det mina inköp igår kväll, och antagligen också min tisdagsmiddag.. Grillat lamm kryddat med spiskummin, koriander, chili, vitlök, gul lök, citron och tomat, lättkokt mangold, gröna linser och bulgur.. Förhoppningen var att få i sig lite bra fett (baserat på att lammet käkat gräs då).. Det var åtminstone hur gott som helst och kändes nyttigt.
Vad säger ni andra? Ska vi vara rädda för spannmål? Bulgur som ska vara så bra... och vanlig havregrynsgröt kommer jag att hålla för nyttig även i fortsättningen.

(ber om ursäkt för mitt snyltbloggande, men jag har inte styrt upp vart jag ska göra av min egen blogg)

18:18  
Blogger Lisa sa...

Snylta på så länge du är så här inspirerande!
Jag tror visst att vi ska äta spannmål men med undantag av en och annan croissant å Xoco (stans bästa) är det helkorn och fullkorn som gäller. Vanliga preppade havregryn är inte mycket att hurra för. Högt GI och rätt lite näring. Köp hela gryn och laga kruska!

19:46  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida