Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, mars 13, 2007

Peppe pudlar i Journalisten

Jaha, så har Peppe pudlat efter sin textstöld. Det kanske hade varit på sin plats att påpeka att det var jag som upptäckte det och rent av lägga en länk till min blogg? Och rent av påpeka att jag är professionell skribent.
Edit: Nu har journalisten på Journalisten snällt gått in och ändrat i artikeln. på nätet Det är bara det att jag inte är journalist utan matskribent vilket jag uttryckligen skrev. Men gnäller jag mer kommer jaga att framstå som än mer rättshaverist.

Etiketter:

7 kommentarer:

Anonymous Stellan sa...

Vi är i alla fall många som vet att det var du som fick ned Peppe i gruset. Och vi gör vågen. Inte en gång, utan två. Kanske rentav tre. Bra jobbat!h

09:19  
Blogger Lisa sa...

Tack Stellan. Allvarligt talat verkade journalisten från Journalisten ganska okunnig. Jag fick förklara för honom hur han skulle klicka på länkar för att komma till källorna jag länkat till.
Urkasst att de varken länkar till Peppes text eller till min!
Jag ser ett visst samband med den debila krönikan i dagens Journalisten om hur lite bloggare betyder.

09:28  
Blogger Lotten sa...

Men hur jobbar de egentligen? En sådan liten artikel hade alltså ett helt koppel redigerare? Ur pudeln:

"– Från början hade texten en hänvisning till varifrån uppgifterna kom. Men vi var flera som redigerade och massakrerade texten. I den vevan försvann hänvisningarna."

Kanske är jag petig, men de som redigerar och massakrerar är väl ändå textmänniskor -- och de vet mycket väl att en hänvisning, den tar man inte bort. Den "försvinner" inte. Basta. Den där pudeln ger jag inte mycket för.

Jättebra att du röt till, Lisa!

13:27  
Blogger Smarta Sara sa...

Vem vet - det kanske blir GULDSPADEN för dig?

14:34  
Blogger Lisa sa...

Sara: Guldtandpetaren möjligtvis.

15:13  
Blogger Gunilla Kinn sa...

Jag håller med Lotten, det var en otroligt fånig och genomskinlig pudel! Och även om alla dessa redigerare som petade i den lilla nätkrönikan nu lyckades redigera bort en hänvisning så var ju grundproblemet att texten knappt var bearbetad...

Varför inte säga som det antagligen var, att han hade ont om tid och valde att gena – och att han var jättedum och aldrig mer ska göra något så korkat. En riktig pudel, helt enkelt.

Bra att du tog upp detta, Lisa – förhoppningsvis avstår åtminstone någon någonstans för att göra något lika slappt...

18:33  
Blogger Jessika sa...

Du uttrycker dig alltid diplomatiskt, Lisa, själv hade jag fått bita mig i tungan för att inte kalla honom pucko och sedan ifrågasätta att flera personer ska ha varit inblandade i den där texten.

09:32  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida