Smal sås till fest
Den här såsen smakar fanstastiskt till skaldjur eller en bit lax. Servera gärna med sesamstekta gröna bönor. Det lilla bettet av ingefära ger ett lyft. Försök få tag på sanchopeppar, som är en trevlig, lite mildare kusin till sichuanpeppar. Du hittar den mald och rostad i asiatiska affärer.
Grapefruktssabaione
2 äggulor
3/4 dl färskpressad blodgrape
ca 1 msk lag av syltad ingefära
1/2 tsk finrivet grapefruktskal
några droppar sherryvinäger
krossad sichuanpeppar eller sanchopeppar efter behag
krossad chilipeppar
salt
1. Vispa samman äggulor, juice och ingefärslag i en liten tjockbottnad kastrull. Fortsätt vispa över medelvärme tills sabaionen är riktigt pösig. Slå medelbart upp den i en liten skål eller sänk ner kastrullen i kallt vatten. (Får den vara kvar i den varma kastrullen är det lätt att den koagulerar.)
2. Smaka av med grapeskal, sherryvinäger, sichuanpeppar, chili och salt. Servera kall eller ljummen.
Etiketter: recept, seskviterpen, smalmat, sås
5 kommentarer:
Låter jättegott, men vad är seskviterpen?
Ämne som ger ingefäran en del av dess smak. Försök inte uttala det efter två glas vin.
Patrik:
Här är lite mer om Seskviterpen.
tack för hjälp, jag som trodde det bara blivit väldigt konstigt, nget kan väl heta seskv...? vad fel!
hursomhelst det blev väldigt gott och en perfekt lunch för min familj och mina föräldrar
Oh, kul! Tack för respons!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida