Nu blir det allvar!
Starkt startfält! Läs alla bidrag i köttfärssåstävlingen här och imponeras av kunskapen, mångfalden och de sinnrika variationerna. Om jag missat någon eller om det är någon som hamnat i fel klass har ni ett par dagar kvar att komma in med hätska anklagelser eller milda tillrättavisningar allt efter er läggning. Vi välkomnar eftersläntrare men börjar fundera på värdiga vinnare redan nu. Som sagt: vi är både oberäkneliga, mottagliga för smicker och mutor.
14 kommentarer:
Vad är priset och ska ni laga de fem bästa recepten i varje klass?
Alla bidrag var så bra att vi har kommit på en ny och genial lösning för att utse vinnaren. Otadlig.
jo, alla bidrag verkar super, men mitt är så fantastiskt gott att jag förbannar mig själv att jag inte är mer framfusig och tog med ett smakprov till kursen i helgen, då hade resten kunnat lämna in walk over
sen hade jag ju gärna blitt placerad i nördklassen så onördig jag är (lyssna inte på vad andra säger)
är det fänkålen? är det bristen på tupplever? en italiensk korv som får koka med i en italiensk gryta kan det ju omöjligen vara
nä, seriöst, jag är glad att jag fick vara med
Lisa, vilket fint namn du gav min. Önskar det fanns en liten smiley här att ge dig.
Lisa, vilket fint namn du har. När vill du ha dina vita mjuka tofflor som du vann?
patrik: jag tror nog att det var grädden. Men jag placerar gärna om dig. den låter hur som helst fantastisk oavsett kategori.
Raraste, finaste Lisa! Jag vill hemskt gärna vara med och tävla, vet inte riktigt om jag bifogade det hela på rätt sätt?
Jag vet att receptet postades tre timmar efter tolv natten mot den 11:e, men jag tycker att jag kan få lite dispans eftersom jag var så hängiven tävlingen att jag satt och skrev blogginlägg full som en alika efter en vild utekväll!
Prettyplease?
Sannah, självklart.
Lisa, ok.
Skrattar åt det namn du gav mig. Önskar liksom Kinna att det fanns en liten smiley här att ge dig.
Lisa efterlyste bolognese på Thai vilket i första tanken faller på sin egen orimlighet, men som faktiskt finns. Så var det det här med tid och ungar och så gjorde vi en fantastisk Gaeng Som igår och som jag hoppas kunna referera idag på min egen blogg, hursom är det mortlad sötvattenfisk från Mekong som kokas i buljong tillsammans med rättika och lime som syra, torkade räkor ska också till, djävulskt udda rätt för en svensk munoch för den som är van lika djävulskt gott, fiskstinkande härligt. Ska ätas med salt fisk som tilltugg och så chilli naturligtvis - men det har inget med köttfärssås på Thai att göra - den återkommer jag till och utom tävlan så småningom och under tiden ska jag nagelfara alla härliga idéer som bubblat fram från alla Er andra.
Lager: Låter superbt!
Oj...jag missade det där med mutor...Självklart mutar jag juryn med egenhändigt odlad chiliplanta. Och juryn får själv välja bland sorterna.
Bocuse d'Or-kocken Markus Aujalays favoriträtt lär vara spagetti med köttfärssås(!)
"Om jag bara får välja en rätt jag fick äta så är det spagetti med köttfärssås."
http://www.svd.se/dynamiskt/noje/did_14269413.asp
Undrar hur hans variant ser ut.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida