Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, januari 08, 2007

Nyårsintentioner

Av princip är jag försiktig med löften men här är några riktlinjer för min/vår privata mat 2007:
1. Tid: Det är ett dåligt tecken att till och med jag som är renons på lokalsinne hittar inne på Vi med förbundna ögon. Vi ska numera planera mat ett par, tre dagar åt gången istället för att ränna och shoppa ständigt och stundom. Veckoplaner är orealistiskt. Tredagarsplaner kommer att presenteras här ibland. Om ni tjatar.
2. Ekologi: Ha, det där vet ni ju redan! Vi ska minska på köttet och äta vegetariskt eller fuskvego oftare. Mer vilt och lamm. Vi ska undvika flygfraktad mat så långt som möjligt. Vi ska hitta på smarta sätt att få barnen att gilla roliga rotsaker bättre. Överhuvudtaget ska vi bli lite bättre utan att det blir ett dugg trist.
3. Politik: Vi ska fortsätta med rättvisemärkt kaffe och arbeta för Fair Trade. Vi ska tråka ut vår omgivning med diskussioner om osolidariska tullmurar och destruktiva jordbrukssubventioner.
4. Hälsa: Jag ska sluta slarva med lunchen när jag jobbar ensam. Därför går jag och värmer lite pasta i mikron nu!
5. Blogg: Stor förändring kommer att annonseras snart om allt går vägen. Och så ska vi fortsätta att bjuda in trevliga bloggare och bloggläsare på drinkar.
Hör av er om ni har vägarna förbi!

Asch, nu glömde jag ju det absolut viktigaste:
6. Skoj: Vi ska bli hejare på vietnamesisk mat (och fnula på hur vi bäst kombinerar det med punkt 2.) Vi ska utforska The Life and Love of the Poro för en amerikansk tidnings räkning. Dessutom ska min fotogfrafering bli mycket mindre hit and miss (just nu med betoning på miss). Och så ska barnen vara med i köket mycket mer.


2 kommentarer:

Blogger Jessika sa...

Om jag får tigga sake så droppar jag gärna förbi ;).

15:04  
Anonymous björn w sa...

Nu när mcdonalds aviserar att de ska gå över till miljömärkt kaffe (i storbritannien) återstår bara den stora frågan: när ska de gå över till GOTT kaffe?

09:45  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida