Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, januari 30, 2007

Metablogg med recept

Ibland måste det helt enkelt få gå undan lite. Lite smulad feta är naturligtvis suberbt i salladen. Men det kunde du ju räkna ut själv.
Enkel svartögd bönsallad
1 burk black eye-bönor1 1/2 msk olivolja
2 msk finhackad pimento/piquillo/rostad paprika (finns på burk)
2 msk grovhackad persilja
1/2 tsk torkad mynta
2/3 tsk finrivet citronskal
1 msk pressad citron
1 nypa socker
1 msk finhackad rödlök
salt, nymalen svartpeppar

1. Skölj bönorna noga i kallt vatten och lkåt dem rinna av i durkslag. Blanda alla ingredienser (smula myntan) och låt samla smak i minst en kvart före servering.


På Bloggfronten: En av de tidigaste bloggarna Gastronomen har tagit timeout. Jag är tyvärr notoriskt ointresserad av allt som bubblar (tycker att det gör ont i munnen!), men det är en mycket ambitiös blogg. Hoppas att han kommer tillbaka. Om ni undrar varför Gitto är så tyst så beror det på att hon häckar här hos mig på Hornstull i väntan på morgondagens spektakel. Flera bloggare har bjudits in på årets evenemang av de trendkänsliga arrangörerna.
Från avdelningen skryt och skräpp kan meddelas att jag vunnit en burk äppelmos. Och från avdelningen självrannsakan upplyses att Pia ach K var långt före mig med sina analyser av en bologneses nödvändiga ingredienser.

9 kommentarer:

Blogger Bendel sa...

Lisa, vad bra att du drog igång en tävling! När jag sett över mitt bidrag anmäler jag också mig.

16:38  
Blogger Jessica sa...

Vad gör man på sånt som Årets kock? Minglar mest, tittar på medan de lagar mat så in i sjutton?

Jag läste dagordningen för den där konferensen du ska gå på i Chicago. Jag har bestämt mig för att lifta med i din resväska ;). Det var mycket på den som jag gärna sitter med på. Och jag är inte en proffsmatlagare...

17:11  
Anonymous Anonym sa...

mm synd att gastronomen tar paus! det var hos honom jag blev hooked på matbloggar och via hans sida som jag ramlade in på denna (vilken nu är min utgångspunkt för ett tiotal andra :)

lisa du får tvinga igång ett intresse för bubbel hos dig själv så att du kan fylla tomrummet som har uppstått!

17:54  
Blogger Sannah sa...

Ja, jag undrar också lite över det där, titta-på-när-folk-lagar-mat-på-tid-fenomenet.

Inte för att matlagning är mer eller mindre omöjligt att tävla in än säg, musik eller bobsleigh, men ja, vad gör man där som gäst?

Väntar på att någon ska spilla/tappa maten i golvet/börja psyka de andra tävlande?

Ja,vad är väl en kväll på årets kock? Säkert tråkig, trist och alldeles, alldeles...

Hoppas i får det kul, förväntar mig utförliga rapporter!

01:48  
Blogger Jonas Bergroth sa...

Men hörni! Vardagsfeminister och andra. Om inte jag har fattat fel har hittills 24 personer utsetts till årets kock. En av dessa – Kristina Pettersson 1988 – var kvinna. I årets tävling kommer den 25:e årets-kocken att koras, även detta en man, eftersom det bara finns manliga finalister.

Varför är det så? Är det inte lite konstigt?

11:17  
Anonymous Anonym sa...

Jonas härligt inlägg. Kvinnor är konstigt nog ofta inte kockar. De har ett kafé, ett lunchhak, är konsulter, håller matlagningskurser eller skriver kokböcker. Varför det är så det vet jag verkligen inte. Pga att det är fysiskt tungt? Hysteriska arbetstider? Det är ju även så att det är väldigt få kvinnor som är VD, flygkapten eller lastbilschauför!

11:39  
Anonymous Anonym sa...

Om det nu är så att det är så väldigt få kvinnliga kockar (typ en på 25) så tycker jag de borde ha en tävling som hette: "Årets kvinnliga kock", för att inspirera . Samma som jag önskar att de var fler män som skickade in recept på t ex bullar till Allt Om Mat (senaste tävlingen de hade i bullbakning var det inga manlga vinnare).

14:10  
Blogger konjären sa...

Årets kvinnliga kock finns väl redan - är det inte den som går i Vilhelmina...?

14:20  
Blogger Lisa sa...

Jonas: Jag har skrivit ungeför fem artiklar med liknande tema. Publicerar några av dem här så småningom.
Bu ska jag ge mig på förfestvinet härhemma, pusss, pusss.

16:10  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida