Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, januari 20, 2007

Fint besök

Åh, min favorittevefotograf har varit och hälsat på! Och det bästa av allt: Mannen bloggar!
Det var faktiskt mycket Sven-Åkes förtjänst att jag vågade avancera från mobilen och investera i en "riktig" kamera.
Snart kommer jag våga mig på den dyra systemkameran som legat och dammat i åratal. Förra året fick den ett digitalt bakstycke men jag tyckte den var för läskig och åbäkig och vågade inte använda den. (Pinsam tjejattityd, jag veeeet.)
Eftersom jag ändå är inne på ämnet fotografer jag älskar, vill jag passa på att skicka er vidare till Daniel Hertzell som är en av mina största inspirationskällor. Inte minst för att han fått mig att inse att fotografering inte behöver vara på blodigt allvar utan kul, kul, kul. Det är också han som tar bilderna till min (och hans och Åses) nästa bok. Och han har tålmodigt försökt förklara för mig vad som är vackert ljus.
Är det någon mer än jag som är intresserad av en fotokurs med matinriktning?

8 kommentarer:

Blogger Gitto sa...

Ja! Jag vill! Jag ska bara flytta till storstan först...

Jag är nog den mest ovisuella människan i världen, när jag läser tidningen tittar jag ens inte på bilderna och det är nätt och jämt att jag tittar på verkligheten runtomkring mig (jag upptäcker ständigt "nya" hus på min gata). Vilket gör mig smått handikappad när jag själv ska fotografera.

Var det för övrigt dubbelnamnet Sven-Åke du ville få ur dig igår?

22:51  
Blogger Lisa sa...

Ja, fast jag sade Bengt-Åke för ibland tappar jag namn helt och hållet. Så dyker han upp här. Lustig slump. Jag var rätt bildointresserad tills för ett par år sedan och betraktade mig som obildbar vad det gällde fotografering. Men den nya tekniken är förlåtande.

23:20  
Blogger Anne sa...

Oh, en mat-fotokurs skulle vara jättekul :)

10:01  
Blogger Kinna Jonsson sa...

Jag skulle också tycka det skulle vara kul. Säg bara till när kursen startar. Du är förresten en lyck-ost som kan skriva bok på "jobbet". =)

10:41  
Blogger Lisa sa...

Kinna: Jag skriver nog inte bok "på jobbet" mer än de flesta andra gör. Alla författare får betalt efter hur många ex boken säljer. Tyvärr ger ingen mig lön medan jag skriver. Förutom ett ganska mediokert förskott som täcker direkta kostnader och lite, lite till. Tvärtom kommer jag ha horribelt ont om pengar i år eftersom royaltyn inte kommer förrän nästa år. Om den kommer alls.
Om man inte skriver GI-böcker eller heter Tina utan nördböcker med liten upplaga så är bokskrivning något man gör på "fritiden", för att det är roligt. Eller rättare sagt: man accepterar att leva på en patetisk lön för att göra det man älskar. Och när det är något man gör varje dag är det inte lika glassigt utan till stora delar är det bara ... jobb.
Ungefär som att "gå på mässa".

Jag ser fram mot din fina kokbok för dina recept och bilder ger verkligen mersmak. Tänk så här: du är en av de få lyckliga som kanske rent av kan tjäna lite pengar på en underbar hobby.

11:14  
Blogger Jenny Morelli sa...

snyggt! tack!

19:48  
Blogger Jenny Morelli sa...

jag menar fina fotolänkarna!

19:48  
Blogger Rahul sa...

Nice Post
We are the Good Handicraft Exporter in India. Here are some of my products. Please check it.
Top handicraft exporters in india
Bamboo products exporters from india
Eco-friendly jute product exporter in United Kingdom

08:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida