Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, november 24, 2006

Veckans Matnörd: Björn

Veckans matnörd utsedd. Praktiskt nog behöver jag inte ändra mågot för Björn sitter kvar efter en imponerande insats.
Jag utlovade en redogörelse av mina egna misstag (inspiration här) men jag har haft en hård vecka och klarar inte av för mycket självspäkning. Jag nöjer mig med att nämna att jag publicerat ett skandalöst recept på obakbara och oätliga snacks i Allt om Mat för en massa år sedan. Att jag nyligen i Svenskan påstått att det var kornmjöl i karelska piroger. Samt att jag i en Gourmetartikel blandade ihop begreppen värmekapacitet och värmeledande förmåga. För att inte tala om när jag beskyllde helt fel kung för avvikande sexuell läggning. Och en gång i tiden virrade jag totalt ihop Thailands olika basilikor i Metro. Det är bara toppen på isberget av mina monumentala misstag.
DSC00194.JPGFör övrigt beror många av mina fel på att jag har nedsatt känsel i fingrarna och skriver maskin som en kratta. Detta i kombination med att jag tar medicin som ger dubbelseende, slarv och allmän lättja ger upphov till minst sagt komiska fel.
Eftersom jag obesvärat hittar på ord där jag inte hittar passande reagerar inte de luttrade redaktörerna på att det är mer än lovligt märkligt ibland.
Till exempel skulle jag skriva om min Black Pepper Beef att den var enkel att svänga ihop efter en hektisk fredag. I Gourmet kom det att stå "keltisk fredag". Detta utan att någon reagerade. De respektfulla redaktörerna trodde nog att det var ett fiffigt malmöitiskt uttryck.
Ett alltför okritiskt användande av spellcheck kan vara livsfarligt. I ett käckt somrigt intro skrev jag att köttet kunde marinera medan man satt i solen och smuttade på en pastis. Lyckligtvis upptäckte jag innan tidningen gick i tryck att spellcheck bytt ut "pastis" mot "penis". Det är sant!

16 kommentarer:

Blogger Xtian sa...

Och där var morgonen räddad... Mycket mycket roligt!

09:20  
Blogger Jessika sa...

Instämmer :).

10:30  
Blogger -= Ella =- sa...

Hellre det senare än det förstnämnda faktiskt. Särskilt en solig dag. Men så är jag ju ingen utpräglad nörd. Än.

10:40  
Anonymous Oskar sa...

Hade varit underbart om din lilla felskrivning hade publicerats! Året roligaste. Keltisk fredag är väl förresten med stor sannolikhet ett uttryck besläktat med polsk riksdag.

Måste bara kommentera en sak till. Som läkare får jag nog erkänna att jag hittills inte stött på biverkningen "allmän lättja" hos någon medicin i FASS :) Möjligt att de bara har ett annat ordval. Trevlig helg.

10:57  
Blogger Lisa sa...

Ella: Det trevliga är att det ena inte utesluter det andra en lyckad fredag.

11:02  
Blogger -= Ella =- sa...

Det har du i och för sig rätt i. Men min stavningskontroll är så snål, den vill oftast bara ha ett alternativ. =(

13:01  
Blogger The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Ja, ja, skyll på spellcheck du, och inte på ditt undermedvetna.

14:17  
Blogger Gitto sa...

Lisa! Ikväll ska jag och Magnus ha en keltisk fredag till din ära! Och smutta på lite pastis i solen. :)

19:52  
Anonymous Oskar sa...

-> Gitto: Varför lät det där inte helt oskyldigt? Måste ta upp mina associationsbanor vid nästa möte med min terapeut tror jag.

Trevlig helg på er alla. Händelserik dag i bloggosfären tycker jag.

20:13  
Blogger MrArboc sa...

-= Ella =- lät ju nästan som någon jag vill träffa... Ska genast surfa vidare!

20:17  
Blogger Lisa sa...

Herregud!
Tror ni jag vill åka dit koppleriverksamhet?

01:15  
Blogger Lisa sa...

Oskar: Du behöver inte en terapeut. Du behöver en blogg.

11:24  
Blogger Gitto sa...

Oskar: det var inte helt oskyldigt heller, tvärt om! Det var lika snuskigt som när Lisa rullade russin i mina kommentarer. Jag ger bara igen. :)

12:37  
Blogger Jessika sa...

Men lisa, nu börjar det ju bli roligt :).

20:19  
Blogger -= Ella =- sa...

Men Lisa, det är som med allting annat. Liiite koppleriverksamhet har ingen dött av. Och även fångar kan väl ha gjort sig förtjänta av en matnörd som drillar dem i surbrödsbak? =)

12:11  
Blogger -= Ella =- sa...

Hahaha, Lisa, jag såg precis din kommentar. Och jag tror min chef behöver två pastis och lite av det där andra också en solig fredag. Han verkar faktiskt lite spänd. Kanske bäst att köpa en flaska på en gång?

12:17  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida