Linslus och radioapa
I fredags skrev jag om linser i Svenskan. Receptet fick inte plats men här kommer det!
Hemligheten bakom den här enka resträtten är de rostade senapsfröna som ger fin fyllighet. Servera med marinerade gröna bönor eller en grönsallad. Bra chorizo hittar du bl a på Latinamerikanska Livsmedel på Hötorgshallen.
14.03 kan ni lyssna på mig i P1 när jag pratar om machonördar och konsumtionskokonger.
Hemligheten bakom den här enka resträtten är de rostade senapsfröna som ger fin fyllighet. Servera med marinerade gröna bönor eller en grönsallad. Bra chorizo hittar du bl a på Latinamerikanska Livsmedel på Hötorgshallen.
Varm linssallad med chorizo, tomat och persilja (3 – 4 portioner)PS.
300 g knubbiga chorizo med hög kötthalt
2 tsk bruna eller svarta senapsfrön
5 dl kokt basmatiris
2 dl kokta små fasta linser
1/2 tsk krossad torkad chili
1/2 msk sherryvinäger eller äppelcidervinäger
3 stora röda tomater, tärnade
2 1/2 dl finskuren bladpersilja
1. Skiva korven i tjocka bitar. Hetta upp senapsfröna i en teflonpanna tills de börjar knäppa. Släng ner korvskivorna och stek tills de fått lite färg. Vänd ner chilin och stek i ytterligare några sekunder.
2. Vänd ner ris och linser och fräs ett par minuter på hög värme under omrörning. Vänd ner övriga ingredinser och servera bums.
14.03 kan ni lyssna på mig i P1 när jag pratar om machonördar och konsumtionskokonger.
3 kommentarer:
Intressant diskussion! Synd att jag missade början. Din konsekvens vad gäller att blanda in S&M i matdiskussioner gör dig heder! *lol*
Du var mycket bra Lisa!
Bor man i Malmö så handlar man utsökta korvar här, http://www.korvhuset.com/
Skall ladda ner programmet och lyssna på det nu.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida